Cannelloni met pompoen, pastinaak, gehakt en ricotta

Favorieten

1u

Medium

Een heerlijk winters ovengerecht boordevol smaak: een vulling van pompoen, pastinaak, ricotta en gekruid gehakt, overgoten met een snelle saus en afgewerkt met geraspte kaas. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden. Serveer met een frisse veldsla of witloof voor extra groenten op tafel.

Een heerlijk winters ovengerecht boordevol smaak: een vulling van pompoen, pastinaak, ricotta en gekruid gehakt, overgoten met een snelle saus en afgewerkt met geraspte kaas. Perfect voor een gezellig ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Groentepuree
1 flespompoen
1 pastinaak
Zout

Tomatensaus
4 romatomaten
2 selderstengels
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 el olijfolie
300 ml melk
Peper en zout
Snufje nootmuskaat
1 tl lookpoeder
Verse tijm (blaadjes afgerist)

Vulling
400 g gekruid kalfsgehakt
150 g ricotta
Groentepuree (van pompoen en pastinaak)

Overige
1 doosje cannelloni
150 g geraspte kaas


1 flespompoen
1 pastinaak
Zout


4 romatomaten
2 selderstengels
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 el olijfolie
300 ml melk
Peper en zout
Snufje nootmuskaat
1 tl lookpoeder
Verse tijm (blaadjes afgerist)


400 g gekruid kalfsgehakt
150 g ricotta
Groentepuree (van pompoen en pastinaak)


1 doosje cannelloni
150 g geraspte kaas

Leaf
Make it veggie!

Vervang het gehakt door 200 g linzen (gekookt of uit blik, afgespoeld en uitgelekt)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de flespompoen en pastinaak en snijd in stukjes. Maak de tomaten, selder, ui en knoflook schoon en snijd alles fijn. Rits de blaadjes van de tijm.

Groentepuree: Kook de pompoen en pastinaak gaar in gezouten water (15–20 min). Giet af en pureer met een stamper tot een gladde massa.

Tomatensaus: Fruit ui en knoflook in 1 el olijfolie tot glazig. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg tomaten, selder, melk, tijm, peper, zout en nootmuskaat toe. Laat 10 minuten sudderen. Mix glad met een staafmixer.

Gehakt (of linzen): Bak het kalfsgehakt (of linzen voor de veggie versie) met een beetje olijfolie en extra knoflook gedurende 5 minuten.

Vulling maken: Meng de groentepuree met ricotta en het gebakken gehakt (of linzen).

Cannelloni vullen: Gebruik een spuitzak (of diepvrieszakje met afgeknipt hoekje) om de cannelloni te vullen met het mengsel. Leg een laagje saus in een ovenschaal, schik de gevulde cannelloni erop en bedek met saus. Herhaal indien nodig met een tweede laag cannelloni en saus. Werk af met geraspte kaas.

Oven: Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.

Serveren: Serveer met een frisse salade van veldsla of witloof.

Tips

  • Geen spuitzak? Gebruik een diepvrieszakje met een afgeknipt hoekje of rol de vulling in lasagnevellen. 
  • Voeg extra groenten toe, zoals wortel of courgette, voor meer variatie. 
  • De saus kan je op voorhand maken en invriezen. 
  • Gebruik volkoren cannelloni voor extra vezels. 
  • Bereid het gerecht op voorhand en bewaar afgedekt in de koelkast. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.