Voor de bodem: Doe de dadels, pecannoten, geroosterde hazelnoten, fleur de sel en vanille-extract in een blender en mix tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een cakevorm en druk goed aan.
Voor de cheesecake: Mix de geraspte jonge Comté kaas, slagroom, ei en mascarpone in een blender tot een glad mengsel.
Giet het mengsel over de bodem in de cakevorm.
Bak de cheesecake gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius.
Laat de cheesecake een nacht rusten in de koelkast voor het opdienen.
Voor de toppings: Schil en snijd de peren en rode biet in dunne plakjes.
Maak een siroop door de suiker en water te combineren en aan de kook te brengen met vanille en steranijs. Laat 20 minuten koken.
Klop de mascarpone en slagroom op met vanille-extract en voeg naar smaak suiker toe.
Schik de slagroom op een bord en versier met de peren- en bietplakjes en een shizoblaadje.
Tips
Voor een extra krokante bodem kun je wat extra geroosterde noten over de bodem strooien voordat je het cheesecake-mengsel erop giet. Voeg naar smaak wat rietsuiker toe aan het cheesecake-mengsel voor een zoetere smaak. De toppings kunnen naar wens aangepast worden, bijvoorbeeld met ander seizoensfruit of noten.