Snij 1 witloof in fijne lange reepjes en spoel onder koud water, dan verkleuren ze niet. Snij de 3 witloof stronken heel fijn en stoof ze aan in de boter, laat ze verder kleuren, roer af en toe en bak tot mooi gekarameliseerd.
Smeer intussen de 8 sneetjes brood langs 1 kant in met boter, draai om op een plank en smeer de andere kanten royaal in met de kaassaus. Bestrooi 4 sneetjes met een beetje gemalen kaas, en 2 sneetjes hesp. Verdeel daarop het gekarameliseerd witloof en het rauw witloof leg de sneden brood met kaassaus naar beneden erop.
Leg in een koekenpan en laat zachtjes 3 à 4 min bakken tot het brood mooi getoast en gekleurd is. Draai ze om en bak andere kant op dezelfde manier. Verdeel nu de rest van de kaas bovenop de 4 sandwiches en gratineer 4 à 5 min in de oven op grill-stand.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.