Chicon gratin sandwich
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas
Je winkelwagen is leeg
15min
•Easy
Al het beste van witloof in hespenrolletjes en kaassaus tussen een sandwich, als dat geen goddelijke broodje is! Ontdek het recept.
8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas
8 dikke sneden wit boerenbrood
8 sneetjes meesterlijk ham
4 dikke stronken witloof
100 g zachte boter
300 g kaassaus
250 g gemalen emmentaler kaas
Snij 1 witloof in fijne lange reepjes en spoel onder koud water, dan verkleuren ze niet. Snij de 3 witloof stronken heel fijn en stoof ze aan in de boter, laat ze verder kleuren, roer af en toe en bak tot mooi gekarameliseerd.
Smeer intussen de 8 sneetjes brood langs 1 kant in met boter, draai om op een plank en smeer de andere kanten royaal in met de kaassaus. Bestrooi 4 sneetjes met een beetje gemalen kaas, en 2 sneetjes hesp. Verdeel daarop het gekarameliseerd witloof en het rauw witloof leg de sneden brood met kaassaus naar beneden erop.
Leg in een koekenpan en laat zachtjes 3 à 4 min bakken tot het brood mooi getoast en gekleurd is. Draai ze om en bak andere kant op dezelfde manier. Verdeel nu de rest van de kaas bovenop de 4 sandwiches en gratineer 4 à 5 min in de oven op grill-stand.
Je kan elke gemalen kaas gebruiken behalve mozzarella, is iets te flauw van smaak, maar dus wel emmental kaas, comté, gouda kaas of geitenkaas. Wil je het avontuurlijker, dan kan blauwe kaas ook!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!