Choco Grace koekje

Favorieten

3u

Een heerlijk zelfgemaakt koekje voor alle prinsjes en prinsesjes. Heerlijk om op zondagnamiddag samen te bakken

Een heerlijk zelfgemaakt koekje voor alle prinsjes en prinsesjes. Heerlijk om op zondagnamiddag samen te bakken
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Ingrediënten voor de koekjes
100 gr zachte boter
3 el kokosbloesemsuiker
3 el puddingpoeder
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
1 ei
175 gr zesgranenbloem
beetje gewone bloem om over het deeg te bestrooien

Ingrediënten voor de chocovulling
2 el notenpasta (cashew)
2 el water
2 el cacaopoeder
1 el honing

Ingrediënten voor de koekjes
100 gr zachte boter
3 el kokosbloesemsuiker
3 el puddingpoeder
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
1 ei
175 gr zesgranenbloem
beetje gewone bloem om over het deeg te bestrooien

Ingrediënten voor de chocovulling
2 el notenpasta (cashew)
2 el water
2 el cacaopoeder
1 el honing

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze chocovulling

  • Meng de ingrediënten voor de chocovulling stevig onder elkaar.
  • Voeg indien nodig een extra eetlepel water toe zodat de pasta goed smeerbaar is.

Bereidingswijze koekjes

  • Klop de boter, suiker, pudding- en bakpoeder romig met een snuifje zout.Meng het eitje en de bloem er met een spatel onder.

    Als alles goed gemengd is, vorm je een platte bal en leg je het deeg op een vel bakpapier.
  • Duw het deeg plat en leg er een laag bakpapier over.
  • Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Haal de bovenste laag bakpapier eraf en bestrooi het deeg met een beetje bloem.
  • Leg het bakpapier terug op het deeg en draai om.
  • Bestrooi de andere kant van het deeg met een beetje bloem en leg ook hier het bakpapier terug op het deeg.
  • Rol het deeg tussen de 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dikte.
  • Duw met de koekjesstempel de naam in het deeg. Druk de stempel iedere keer in een beetje bloem, tik de overtollige bloem eraf. Zo blijft de vorm niet kleven aan het deeg.
  • Steek met een iets grotere getande cirkel de koekjes met naam eruit.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Laat de koekjes afkoelen en bestrijk een kant met de chocovulling.
  • Dek af met een tweede koekje.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.