Chocolademousse ‘extra dark’ met mangocompote
15min + 2u opstijven
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?200 g chocolade met 70 % cacao 400 ml room 1 rijpe mango 2 el honing Sap van 0.5 citroen
Je winkelwagen is leeg
15min + 2u opstijven
•Easy
Intense extra pure chocolademousse met een frisse mangocompote. Een hemelse afsluiter voor chocoladeliefhebbers!
200 g chocolade met 70 % cacao 400 ml room 1 rijpe mango 2 el honing Sap van 0.5 citroen
200 g chocolade met 70 % cacao 400 ml room 1 rijpe mango 2 el honing Sap van 0.5 citroen
Smelt de chocolade in de microgolfoven.
Klop de room lobbig en voeg die in twee keer toe aan de chocolade die ondertussen al wat afgekoeld is. Roer goed tussendoor.
Giet de chocolademousse in een mooie kom en laat opstijven in de koelkast.
Maak siroop van mango: snij het fruit in blokjes en laat ze even opkoken met de honing en het citroensap.
Deel samen een grote kom chocolademousse met een paar eetlepels mangocompote. Genieten!
Voor een extra bittere smaak kun je kiezen voor chocolade met een nog hoger cacaopercentage. Wil je een alcoholische twist? Voeg dan een scheutje sinaasappellikeur toe aan de chocolademousse. De mangocompote kun je ook vervangen door ander fruit, zoals frambozen of passievrucht, voor een frisse zuurheid.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!