Comté Brûlé

Favorieten

10min

Easy

Met slechts 200g Comté en een beetje suiker, creëer je een heerlijk knapperig hapje dat perfect is voor elke gelegenheid. Makkelijk en snel!

Met slechts 200g Comté en een beetje suiker, creëer je een heerlijk knapperig hapje dat perfect is voor elke gelegenheid. Makkelijk en snel!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 10P

200g Comté

200g Comté

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de Comté in vierkante plakjes van ongeveer 0.5 cm dik.

Strooi een dun laagje witte suiker over elk plakje kaas.

Gebruik een bunzenbrander om de suiker te carameliseren tot een mooi goudbruin laagje. Zorg ervoor dat je de kaas niet te veel verhit, zodat deze zijn vorm behoudt.

Tips

Gebruik een fijne suiker voor een gelijkmatige karamellisering. Zorg ervoor dat je de bunzenbrander gelijkmatig beweegt om te voorkomen dat de suiker verbrandt. Dit gerecht is het lekkerst wanneer het direct na het karamelliseren wordt geserveerd.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.