Courgette cannelloni met kippengehakt, ricotta en tomatensaus

Favorieten

4P

Easy

Courgette als cannellonivellen? Yes please! Met de sheet cutter van KitchenAid maak je superdunne courgettelinten die je oprolt rond een kruidige vulling van kippengehakt en restjes courgette. Alles onder een laagje tomatensaus, wat mozzarella erbovenop, en hop de oven in. Lekker, licht en verrassend simpel, en eigenlijk ook glutenvrij ineens ! 

Courgette als cannellonivellen? Yes please! Met de sheet cutter van KitchenAid maak je superdunne courgettelinten die je oprolt rond een kruidige vulling van kippengehakt en restjes courgette. Alles o ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de cannelloni
2 grote courgettes
800 g kippengehakt (glutenvrije als gewenst)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano 
zeste van 1 citroen
125 g ricotta
Zout en peper 
Tomatensaus

Afwerking
2 bollenmozzarella, in plakjes
80 g parmezaanse kaas 

Bewaarinstructies 

  • In de koelkast: tot 3 dagen in een afgesloten doos
  • In de diepvries: tot 3 maanden, goed luchtdicht verpakt 
  • Opwarmen: 20 min in een oven op 160°C of 5 min in de microgolfoven 

Voor de cannelloni
2 grote courgettes
800 g kippengehakt (glutenvrije als gewenst)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano 
zeste van 1 citroen
125 g ricotta
Zout en peper 
Tomatensaus

Afwerking
2 bollenmozzarella, in plakjes
80 g parmezaanse kaas 

Bewaarinstructies 

  • In de koelkast: tot 3 dagen in een afgesloten doos
  • In de diepvries: tot 3 maanden, goed luchtdicht verpakt 
  • Opwarmen: 20 min in een oven op 160°C of 5 min in de microgolfoven 

Leaf
Make it veggie!

Vervang het kippengehakt door fijngehakte champignons (200 g) en gekookte linzen (100 g). Bak samen met de sjalot, knoflook en courgetterestjes tot een smeuïge, kruidige vulling ontstaat.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Voorbereiding courgette: snijd de 2uiteinden van de courgette af en snij in de helft  Gebruik de sheet cutter van KitchenAid om de courgettes in lange, dunne lasagnevellen te snijden. Snij nu 16 keer repen van 15 tal cm ongeveer .Bewaar alle andere restjes  en hak die fijn. 
  2. Vulling maken: Verhit 1 el olijfolie in een pan. Fruit de courgette restjes in olijfolie en dan de geraspte look en fijn gesneden sjatot. Laat 5 minuten sudderen en afkoelen.meng dan onder het kippengehakt met de ricotta en werk af met citroenzeste  
  3. Rollen: Leg nu telkens een courgettevel op je plank  , verdeel je vulling in 8 , maak er telkens een soort worst en leg  de gehaktvulling op het uiteinde vande   courget en rol strak op en leg in je ovenschaaltjes  
  4. Ovenschotel opbouwen: Lepel  de saus erover en werk af met plakjes mozzarella en fijn geraspte parmezaan. 
  5. Bakken: Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 195°C, tot de kaas goudbruin is. 

Tips

  • Geen sheet cutter? Gebruik een mandoline of kaasschaaf om dunne plakjes courgette te snijden. En steek ze 5 min in de oven om ze slapper te maken. 
  • Extra groente toevoegen? Spinazie of fijngehakte paprika werkt perfect in de vulling. 
  • Hou je van pit? Voeg wat chilivlokken toe aan de saus. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.