Creamy Nduja Pasta

Favorieten

30min

Next Level

Ontdek hoe je een authentieke romige Nduja pasta maakt met dit stap-voor-stap recept. Ideaal voor een bijzondere Italiaanse maaltijd thuis.

Ontdek hoe je een authentieke romige Nduja pasta maakt met dit stap-voor-stap recept. Ideaal voor een bijzondere Italiaanse maaltijd thuis.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

180g Nduja worst
250g spaghetti of pasta naar keuze
2 teentjes knoflook
200ml room
1 ui
1 eetlepel olijfolie
Een snuifje zout
1 chilipepertje (vers of gedroogd)
100g versgeraspte Pecorino kaas

180g Nduja worst
250g spaghetti of pasta naar keuze
2 teentjes knoflook
200ml room
1 ui
1 eetlepel olijfolie
Een snuifje zout
1 chilipepertje (vers of gedroogd)
100g versgeraspte Pecorino kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rasp de knoflook en snijd de chilipeper en ui fijn. Stoof deze ingrediënten in olijfolie tot ze goudbruin zijn.

Verwijder het vel van de Nduja worst, voeg toe aan de pan en laat het smelten. Bak kort aan en kruid met zout.

Voeg de room toe en laat het geheel even opkoken.

Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking en giet af.

Voeg de pasta en de Pecorino kaas toe aan de saus en meng goed.

Serveer onmiddellijk in diepe borden, afgewerkt met extra Pecorino en een paar druppels olijfolie.

Tips

Experimenteer met de hoeveelheid Nduja naar smaak; begin met minder als je niet zeker bent over de pittigheid. Verse pasta kan ook gebruikt worden voor een nog authentiekere en luxueuzere ervaring.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.