Dadelreep met noten en chocolade

Favorieten

1u30

Easy

Geniet van gezonde, heerlijke dadelreep vol vezels en energie. Ontdek het eenvoudige recept van Sofie Dumont.

Geniet van gezonde, heerlijke dadelreep vol vezels en energie. Ontdek het eenvoudige recept van Sofie Dumont.
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 stuks

Vulling:
8 geweekte medjoul dadels
2 el pindanotenpasta
1 el cacaonibs
6 el gepofte millet (gepofte rijst of gepofte quinoa kan ook)

Chocoladecoating:
200 gr. donkere chocolade van min 70 %
2 kl hazelnootolie

Afwerking:
2 el cacaonibs biotona
2 el gepofte millet
2 el pindanootjes

Vulling:
8 geweekte medjoul dadels
2 el pindanotenpasta
1 el cacaonibs
6 el gepofte millet (gepofte rijst of gepofte quinoa kan ook)

Chocoladecoating:
200 gr. donkere chocolade van min 70 %
2 kl hazelnootolie

Afwerking:
2 el cacaonibs biotona
2 el gepofte millet
2 el pindanootjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Vulling

Doe de uitgelekte dadels, de pindanoten en de cacaonibs in de cutter en mix tot een homogene massa.

Doe het mengsel in een glazen pot en meng er de gepofte millet onder.

Is het geheel nog te plakkerig voeg dan wat extra millet toe; is het te droog, voeg extra notenpasta toe.

Rol een eetlepel van het mengsel in je hand, vorm om tot reep en leg op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Laat gedurende 1 uur opstijven in de diepvries.

Chocoladecoating

Smelt de chocolade au bain marie en meng er de hazelnootolie onder.

Dompel -met behulp van een vork- de repen onder in de gesmolten chocolade, haal ze eruit met een vork, strijk onderkant af aan de zijkant van de kom en laat afdruipen en leg ze terug op het bakpapier.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.