Everzwijn met peperkorst en braambessensaus

Favorieten

22min

Easy

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Ingrediënten braambessensaus
250 g diepvriesbraambessen
2 el ciderazijn
1 el agavesiroop
3 kruidnagels
50 ml water
zwarte peper van de molen

Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Ingrediënten braambessensaus
250 g diepvriesbraambessen
2 el ciderazijn
1 el agavesiroop
3 kruidnagels
50 ml water
zwarte peper van de molen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze everzwijn

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Maak schuine insnijdingen van 2 millimeter diep aan de bovenkant of op het vlies van het vlees. Zo kan het vlees mooi vlak bakken.
  • Kneus de 2 soorten pepers grof in de vijzel.
  • Druk er het vlees aan 1 kant in.
  • Smelt een klontje boter.
  • Schroei het vlees eerst toe aan de gepeperde kant en bak 2 minuten.
  • Draai voorzichtig en schroei de andere kant ook 2 minuten toe.
  • Leg het vlees met de gepeperde kant naar boven in een bakschaal en bak gedurende 3 minuten verder in de oven op 190 °C.
  • Haal uit de oven.
  • Laat zeker 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bereidingswijze braambessensaus

  • Doe de braambessen samen met de andere ingrediënten in een kookpot met water en laat 5 minuten inkoken.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.