Everzwijn met peperkorst en braambessensaus

Favorieten

22min

Easy

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.

Dit is het feestvarken van ieder menu: everzwijnrug met zwarte en rode peper en braambessensaus. Supermakkelijk en lekker als hoofdgerecht.
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

1,5 kg everzwijnrug of gebraad (van ongeveer 5 centimeter dik)
1,5 el roze peper
3 el zwarte peper
fleur de sel
2 el boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Maak schuine insnijdingen van 2 millimeter diep aan de bovenkant of op het vlies van het vlees. Zo kan het vlees mooi vlak bakken.

Kneus de 2 soorten pepers grof in de vijzel.

Druk er het vlees aan 1 kant in.

Smelt een klontje boter.

Schroei het vlees eerst toe aan de gepeperde kant en bak 2 minuten.

Draai voorzichtig en schroei de andere kant ook 2 minuten toe.

Leg het vlees met de gepeperde kant naar boven in een bakschaal en bak gedurende 3 minuten verder in de oven op 190 °C.

Haal uit de oven.

Laat zeker 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.