Frangipanetaart van hazelnoot met chocolade en peer

Favorieten

50min

Zachte peren, frangipane met hazelnoten en chocolade. Wil je zelf deze taart maken? Ontdek het volledige recept hier!

Zachte peren, frangipane met hazelnoten en chocolade. Wil je zelf deze taart maken? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1,5 l water
150 g rietsuiker
2 kaneelstokjes
1 el gedroogde rozenblaadjes
12 kleine Durondeau-peren
sap van 1 citroen

1,5 l water
150 g rietsuiker
2 kaneelstokjes
1 el gedroogde rozenblaadjes
12 kleine Durondeau-peren
sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe water, suiker, citroen, kaneel en rozenblaadjes in een hoge kookpot.

Breng het geheel aan de kook.

Schil ondertussen de peren.

Snijd onderaan een stukje af zodat ze mooi rechtop kunnen staan.

Haal het klokhuis eruit met een meloenboor.

Voeg de peren toe aan de siroop en laat 5 minuten zacht koken.

Laat ze afkoelen in het sap.

Snijd de peren in waaiervorm: begin bovenaan de peer en snij naar beneden, telkens met 1 à 3 millimeter tussen. Geef ze dan een duw-draaibeweging zodat er waaiertjes ontstaan.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.