Frangipanetaart van hazelnoot met chocolade en peer

Favorieten

50min

Zachte peren, frangipane met hazelnoten en chocolade. Wil je zelf deze taart maken? Ontdek het volledige recept hier!

Zachte peren, frangipane met hazelnoten en chocolade. Wil je zelf deze taart maken? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Ingrediënten peren op lichte siroop
1,5 l water
150 g rietsuiker
2 kaneelstokjes
1 el gedroogde rozenblaadjes
12 kleine Durondeau-peren
sap van 1 citroen

Ingrediënten bodem
2 ronde vellen bladerdeeg

Ingrediënten dorure
1 eierdooier
een scheutje melk

Ingrediënten hazelnootvulling
250 g hazelnootpoeder
250 g zachte boter
125 g kokosbloesemsuiker
3 eieren
1 vanillestokje
100 g chocolade (minstens 70%)

Ingrediënten peren op lichte siroop
1,5 l water
150 g rietsuiker
2 kaneelstokjes
1 el gedroogde rozenblaadjes
12 kleine Durondeau-peren
sap van 1 citroen

Ingrediënten bodem
2 ronde vellen bladerdeeg

Ingrediënten dorure
1 eierdooier
een scheutje melk

Ingrediënten hazelnootvulling
250 g hazelnootpoeder
250 g zachte boter
125 g kokosbloesemsuiker
3 eieren
1 vanillestokje
100 g chocolade (minstens 70%)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereidingswijze peertjes

  • Doe water, suiker, citroen, kaneel en rozenblaadjes in een hoge kookpot.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Schil ondertussen de peren.
  • Snijd onderaan een stukje af zodat ze mooi rechtop kunnen staan.
  • Haal het klokhuis eruit met een meloenboor.
  • Voeg de peren toe aan de siroop en laat 5 minuten zacht koken.
  • Laat ze afkoelen in het sap.
  • Snijd de peren in waaiervorm: begin bovenaan de peer en snij naar beneden, telkens met 1 à 3 millimeter tussen. Geef ze dan een duw-draaibeweging zodat er waaiertjes ontstaan.

Bereidingswijze hazelnootvulling

  • Gebruik je volle hazelnoten? Cutter ze dan eerst fijn en weeg 250 gram af.
  • Klop de zachte boter, het vanillestokje en suikerwit onder elkaar.
  • Voeg er beurtelings een ei en wat hazelnootpoeder aan toe.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Deel het deeg in 2 en meng in een kom de 100 g gesmolten chocolade.
  • Vul 2 spuitzakken om beurtelings lijntjes te trekken. Heb je geen spuitzak? Creëer dan een gemarmerd effect door het deeg in schepjes op het bladerdeeg te verdelen en lichtjes hier en daar onder elkaar te mengen.
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.