Gefrituurde cervela met spicy mayo

Favorieten

10min

Easy

Deze gefrituurde cervela met spicy mayo is een verrassende twist op een klassieker. Krokant en vol van smaak, met een pittige saus.

Deze gefrituurde cervela met spicy mayo is een verrassende twist op een klassieker. Krokant en vol van smaak, met een pittige saus.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

2 cervela’s 1 el ketchup 1 el zelfgemaakte mayonaise 1 tl gehakte ui 1 mespunt currypoeder 1 mespunt cayennepeper 1 lente-ui, fijngesneden

2 cervela’s 1 el ketchup 1 el zelfgemaakte mayonaise 1 tl gehakte ui 1 mespunt currypoeder 1 mespunt cayennepeper 1 lente-ui, fijngesneden

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de cervela’s eerst in drie gelijke stukken en maak inkepingen: één over de lengte en drie per stuk over de breedte.

Frituur de stukjes worst tot ze mooi openkrullen en goudbruin zijn.

Maak een sausje door de ketchup en de mayonaise te mengen met de ui, het currypoeder en de cayennepeper.

Versier met lente-ui.

Tips

Je kunt dit gerecht ook maken met andere soorten worst, zoals merguez of braadworst. Wil je meer pit? Voeg dan een beetje sambal toe aan de saus voor een extra kick.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.