Schil en snij de ajuin fijn, stoof even goed aan in de boter in grote pot met deksel.
Voeg tijm en laurier toe, blus met witte wijn en voeg de mosselen toe, zet deksel erop.
Laat kort en krachtig opkoken tot schelpen openstaan, giet uit in een vergiet met een kom onder en vang de gezeefde mosseljus op, giet deze weer in de pot en kook voor de helft in.
Laat in een hoge steelpan boter smelten en opschuimen, voeg bloem toe en laat even opbakken tot je koekjes geur hebt, giet er de koude bisque en mosseljus bij en klop er stevig alle klonters uit en roer tot gladde saus, voeg tomatenconcentraat toe en laat nog eens kort opkoken, voeg room toe, kruid met peper en zout en cayennepeper.
Verdeel de kabeljauw, Sint-Jacobsvruchten en garnalen over de 4 ovenschaaltjes.
Haal de mosselen uit de schelpen en verdeel ze in de schaaltjes.
Verdeel de saus erover en bestrooi met de gemalen kaas.
Als je ze direct wil opeten steek ze dan een 15-tal min in een voorverwarmde oven
van 195° tot ze mooi gegratineerd zijn.
Heb je ze voor de dag erna klaar gemaakt en ze komen uit de koelkast, dan hebben ze een 20- tal min nodig tot ze mooi goudbruin geroosterd zijn.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.