Gemarineerde verse ansjovis
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?200 g verse ansjovisfilets 4 el olijfolie Zeste van limoen 1 limoen Een handvol kappertjes 50 g ingemaakte rode ui Peper 2 takjes rozemarijn
Je winkelwagen is leeg
15min
•Easy
Frisse gemarineerde ansjovis met limoenzeste, kappertjes en rozemarijn. Een licht voorgerecht, klaar in 15 minuten!
200 g verse ansjovisfilets 4 el olijfolie Zeste van limoen 1 limoen Een handvol kappertjes 50 g ingemaakte rode ui Peper 2 takjes rozemarijn
200 g verse ansjovisfilets 4 el olijfolie Zeste van limoen 1 limoen Een handvol kappertjes 50 g ingemaakte rode ui Peper 2 takjes rozemarijn
Leg de ansjovisfilets open op een schotel.
Maak in een kommetje een vinaigrette met olijfolie, zeste van limoen en limoensap.
Giet dit over de ansjovis en werk af met kappertjes en ingemaakte rode ui.
Kruid met peper, niet met zout. De ansjovis is op zich al zout genoeg.
Rits de rozemarijn van de takjes en strooi over de ansjovis.
Serveer de ansjovis met knapperig geroosterd brood om de smaken optimaal te laten uitkomen. Een droge witte wijn, zoals een frisse Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!