Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de yoghurt en eieren los in een grote kom.
Voeg de havermout, bicarbonaat, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, hennepzaad, pistachenoten, zout en rozemarijn toe. Meng alles goed door elkaar.
Laat het deeg 5 minuten rusten, zodat de zaden en pitten het vocht kunnen opnemen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm een ovale, licht platte broodvorm van het deeg en leg deze op de bakplaat. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn bovenop leggen als decoratie.
Bak het brood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin en stevig is.
Haal het brood uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Tips
Vegan variatie: Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt en de eieren door een mengsel van 2 el chiazaad en 6 el water. Dit brood is heerlijk met hartig beleg zoals hummus of kaas, maar ook lekker met een beetje boter en honing.