Zet de Cookeo op de bakstand en smelt een klontje boter. Voeg de fijngehakte ui, geperste look, tijm en laurier toe en stoof alles aan tot de ui glazig is.
Schil ondertussen de pompoen, aardappelen, zoete aardappelen en wortels, en snijd alles in grote stukken. Voeg toe aan de Cookeo.
Meng de mosterd, perensiroop en perenstroop tot een marinade. Wrijf hiermee de hammetjes goed in.
Leg de hammetjes bovenop de groenten in de pot.
Giet de bouillon over de groenten (niet over het vlees).
Zet de Cookeo op hoge druk en stel in op 25 minuten.
Laat daarna de stoom handmatig ontsnappen. Haal de hammetjes voorzichtig uit de pot.
Verwijder eventueel laurier en tijm. Meng de groenten goed door elkaar tot een smeuïge hutsepot.
Snijd de hammetjes in plakjes.
Maak tijdens het garen ondertussen de augurkensalsa: snipper de rode ui en augurken fijn. Meng met zonnebloemolie, fijngehakte peterselie en bieslook. Kruid met peper en zout.
Serveer een lepel hutsepot, leg daar de plakjes ham op en werk af met de salsa.
Tips
- Je kan de ham ook vervangen door varkenswangen of dikke sneden buikspek, of rundschenkel afhankelijk van waar je zin in hebt
- Voeg wat extra mosterd toe aan de groenten als je van een pittige toets houdt.
- Geen perenstroop? Gebruik een beetje honing of appelstroop als alternatief.