Hutsepot op grootmoeders wijze in de Cookeo Infinity

Favorieten

45min

Medium

Een hartverwarmend gerecht zoals bij bomma thuis, maar dan met een moderne toets dankzij de Cookeo. De zachte zoete aardappel, kastanje, pompoen en wortel smelten mooi samen tot een groente-stamppot, bovenop getopt met hammetjes in mosterd-perenmarinade en een frisse kruidige augurkensalsa.

Een hartverwarmend gerecht zoals bij bomma thuis, maar dan met een moderne toets dankzij de Cookeo. De zachte zoete aardappel, kastanje, pompoen en wortel smelten mooi samen tot een groente-stamppot, ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de hutsepot
1 klontje boter
1 grote ui
2 teentjes look
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
1 kastanjepompoen
3 grote zoete aardappelen
4 grote aardappelen
3 dikke wortels
2 gezouten hammetjes
400 ml groente- of kippenbouillon
Peper en zout
Muskaatnoot

Voor de mosterd-perenmarinade:
2 eetlepels mosterd
1 flinke eetlepel luikse siroop
Peper en zout van de molen

Voor de mosterd honing salsa :
2 grote zoetzure augurken
1 rode ui
3 eetlepels zonnebloemolie
1 bosje platte peterselie
1/2 bosje bieslook
Peper en zout


2 grote zoetzure augurken
1 rode ui
3 eetlepels zonnebloemolie
1 bosje platte peterselie
1/2 bosje bieslook
Peper en zout

Leaf
Make it veggie!

Laat de hammetjes weg en vervang door vegetarische rookworst of gerookte tofu. Marineer deze op dezelfde manier en voeg pas na het garen toe om de structuur te behouden.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet de Cookeo op de bakstand en smelt een klontje boter. Voeg de fijngehakte ui, geperste look, tijm en laurier toe en stoof alles aan tot de ui glazig is.

Schil ondertussen de pompoen, aardappelen, zoete aardappelen en wortels, en snijd alles in grote stukken. Voeg toe aan de Cookeo.

Meng de mosterd, perensiroop en perenstroop tot een marinade. Wrijf hiermee de hammetjes goed in.

Leg de hammetjes bovenop de groenten in de pot.

Giet de bouillon over de groenten (niet over het vlees).

Zet de Cookeo op hoge druk en stel in op 25 minuten.

Laat daarna de stoom handmatig ontsnappen. Haal de hammetjes voorzichtig uit de pot.

Verwijder eventueel laurier en tijm. Meng de groenten goed door elkaar tot een smeuïge hutsepot.

Snijd de hammetjes in plakjes.

Maak tijdens het garen ondertussen de augurkensalsa: snipper de rode ui en augurken fijn. Meng met zonnebloemolie, fijngehakte peterselie en bieslook. Kruid met peper en zout.

Serveer een lepel hutsepot, leg daar de plakjes ham op en werk af met de salsa.

Tips

  • Je kan de ham ook vervangen door varkenswangen of dikke sneden buikspek, of rundschenkel afhankelijk van waar je zin in hebt  
  • Voeg wat extra mosterd toe aan de groenten als je van een pittige toets houdt. 
  • Geen perenstroop? Gebruik een beetje honing of appelstroop als alternatief. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo