Kalkoen met ovengebakken frietjes en gepofte veenbessen

Favorieten

50min

Next Level

Dit voorgerecht van kalkoengehakt met gepofte veenbessen en ovenfrietjes, met als geheime ingrediënt Chesterkaassaus! Ontdek het recept hier!

Dit voorgerecht van kalkoengehakt met gepofte veenbessen en ovenfrietjes, met als geheime ingrediënt Chesterkaassaus! Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

1,4 kg frietaardappelen (geschild)
4 el olijfolie
peper van de molen
zeezout
2 teentjes look

1,4 kg frietaardappelen (geschild)
4 el olijfolie
peper van de molen
zeezout
2 teentjes look

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Snijd de aardappelen in frietjes van ongeveer 1 centimeter breed. Was ze en droog ze goed.

Meng de olie, de uitgeknepen look, peper en zout in een grote kom.

Meng er de frieten onder.

Schik ze naast elkaar op een ovenplaat met bakpapier. De frietjes mogen elkaar niet raken.

Bak ze 25 à 30 minuten tot ze mooi gebruind en krokant zijn.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.