Kip in mosterdsaus met gepofte krieltjes en broccoli-gemsalade

Favorieten

65min

Medium

Deze kip in mosterdroomsaus is zo fantastisch lekker en heel haalbaar! De kippenborsten worden gevuld met een mengeling van mosterdroomkaas en spekjes, en ernaast wordt een heerlijke mosterdroomsaus gemaakt. Ik serveer er een frisse broccoli-gemslaatje bij en gepofte krielschijfjes.

Deze kip in mosterdroomsaus is zo fantastisch lekker en heel haalbaar! De kippenborsten worden gevuld met een mengeling van mosterdroomkaas en spekjes, en ernaast wordt een heerlijke mosterdroomsaus g ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Krieltjes
 500 g kleine krieltjes
 1–2 el olijfolie
 2 teentjes knoflook (met pel, gehalveerd)
 2 laurierblaadjes
 versgemalen peper en zout

Kip in mosterdsaus
 4 kippenborsten
 1 potje roomkaas
 2 el oude graanmosterd
 1 el honing
 1 kl dillepoeder
 1 kl kerriepoeder
 200 g spekblokjes
 peper en zout
 2 el olijfolie om aan te bakken

Saus
 1 ui, fijn gesneden
 200 ml witte wijn
 1–2 el graanmosterd
 250 ml room
 peper en zout

Broccoli-gemsalade
 1 broccoli, in stukjes
 2 gem slaatjes
 2 lente-uitjes, in ringetjes
 1 el fijne mosterd
 1 kl honing
 2 el olijfolie
 sap van 1/2 citroen
 peper en zout


 500 g kleine krieltjes
 1–2 el olijfolie
 2 teentjes knoflook (met pel, gehalveerd)
 2 laurierblaadjes
 versgemalen peper en zout


 4 kippenborsten
 1 potje roomkaas
 2 el oude graanmosterd
 1 el honing
 1 kl dillepoeder
 1 kl kerriepoeder
 200 g spekblokjes
 peper en zout
 2 el olijfolie om aan te bakken


 1 ui, fijn gesneden
 200 ml witte wijn
 1–2 el graanmosterd
 250 ml room
 peper en zout


 1 broccoli, in stukjes
 2 gem slaatjes
 2 lente-uitjes, in ringetjes
 1 el fijne mosterd
 1 kl honing
 2 el olijfolie
 sap van 1/2 citroen
 peper en zout

Leaf
Make it veggie!

• Vervang kippenborst door grote portobello’s of plakken halloumi.
• Gebruik gerookte tofublokjes in plaats van spek.
• Vul en bak zoals hierboven beschreven, maar verkort de baktijd.
• De saus blijft hetzelfde, gebruik eventueel groentebouillon i.p.v. wijn.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1.        Krieltjes bakken
 Snijd de krieltjes in fijne schijfjes. Meng met olijfolie, peper en zout. Voeg de gehalveerde teentjes knoflook en laurierblaadjes toe.
 – In een pan: bak tot goudbruin en gaar.
 – In oven of Airfryer: bak ± 25 min tot ze zacht en krokant zijn.

2.        Kip vullen, aanbraden en bakken
 Snijd elke kippenborst horizontaal in, maar niet helemaal door. Meng roomkaas, mosterd, honing, dille en kerrie. Kruid met peper en zout.
 Vul de kippenborsten met dit mengsel, verdeel er spekblokjes over, vouw dicht en zet vast met tandenstokers.
 Bak de kip aan in 2 el olijfolie tot ze goudbruin zijn. Leg ze in een ovenschaal en bak 20 min op 180 °C.

3.        Saus maken
 Fruit de ui in dezelfde pan tot lichtbruin.
 Blus met witte wijn en roer de mosterd erdoor. Voeg room toe, kruid met peper en zout, en laat zachtjes inkoken tot een romige saus.
 Leg de kip de laatste 2–3 min terug in de saus. Lepel saus over de kip.

4.        Broccoli-gemsalade
 Blancheer de broccoli ± 2–3 min in gezouten water. Laat goed uitlekken.
 Snijd de gemsla in reepjes. Meng met lente-ui, mosterd, honing, citroensap, olijfolie, peper en zout. Schep de broccoli erdoor.

5.        Dresseren
 Gebruik eventueel een ring om de salade mooi te presenteren.
 Haal de tandenstokers uit de kip, snijd in 4 schijfjes en schik op de salade.
 Leg de patatjes erbij en werk af met de mosterdroomsaus.·      Laat de kip 5–10 min rusten voor je ze aansnijdt, voor een sappiger resultaat.

·      Bak de patatjes op voorhand en warm kort op in de Airfryer net voor het serveren.

Tips

·      Laat de kip 5–10 min rusten voor je ze aansnijdt, voor een sappiger resultaat.

·      Bak de patatjes op voorhand en warm kort op in de Airfryer net voor het serveren.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.