1. Krieltjes bakken
Snijd de krieltjes in fijne schijfjes. Meng met olijfolie, peper en zout. Voeg de gehalveerde teentjes knoflook en laurierblaadjes toe.
– In een pan: bak tot goudbruin en gaar.
– In oven of Airfryer: bak ± 25 min tot ze zacht en krokant zijn.
2. Kip vullen, aanbraden en bakken
Snijd elke kippenborst horizontaal in, maar niet helemaal door. Meng roomkaas, mosterd, honing, dille en kerrie. Kruid met peper en zout.
Vul de kippenborsten met dit mengsel, verdeel er spekblokjes over, vouw dicht en zet vast met tandenstokers.
Bak de kip aan in 2 el olijfolie tot ze goudbruin zijn. Leg ze in een ovenschaal en bak 20 min op 180 °C.
3. Saus maken
Fruit de ui in dezelfde pan tot lichtbruin.
Blus met witte wijn en roer de mosterd erdoor. Voeg room toe, kruid met peper en zout, en laat zachtjes inkoken tot een romige saus.
Leg de kip de laatste 2–3 min terug in de saus. Lepel saus over de kip.
4. Broccoli-gemsalade
Blancheer de broccoli ± 2–3 min in gezouten water. Laat goed uitlekken.
Snijd de gemsla in reepjes. Meng met lente-ui, mosterd, honing, citroensap, olijfolie, peper en zout. Schep de broccoli erdoor.
5. Dresseren
Gebruik eventueel een ring om de salade mooi te presenteren.
Haal de tandenstokers uit de kip, snijd in 4 schijfjes en schik op de salade.
Leg de patatjes erbij en werk af met de mosterdroomsaus.· Laat de kip 5–10 min rusten voor je ze aansnijdt, voor een sappiger resultaat.
· Bak de patatjes op voorhand en warm kort op in de Airfryer net voor het serveren.
Tips
· Laat de kip 5–10 min rusten voor je ze aansnijdt, voor een sappiger resultaat.
· Bak de patatjes op voorhand en warm kort op in de Airfryer net voor het serveren.