Luca’s glutenvrij pizzadeeg
30min + 24u fermentatie
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?500 g glutenvrije bloem
380 ml koud water
15 g zout
3g droge gist
5 g olijfolie
Je winkelwagen is leeg
30min + 24u fermentatie
•Next Level
Op zoek naar de perfecte glutenvrije pizza? Luca’s glutenvrij pizzadeeg is het antwoord! Met een paar ingrediënten en wat geduld kun je zelf genieten van heerlijke zelfgemaakte pizza’s. Volg het recept, voeg je favoriete toppings toe en geniet!
500 g glutenvrije bloem
380 ml koud water
15 g zout
3g droge gist
5 g olijfolie
500 g glutenvrije bloem
380 ml koud water
15 g zout
3g droge gist
5 g olijfolie
Weeg 500 g glutenvrij bloem af in de mengkom van de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix kort.
Voeg 300 ml water toe en begin te mixen op lage snelheid.
Voeg de gist toe en nadien de rest van het water in 2 keer toe.
Voeg tenslotte de olijfolie toe. Laat 10 minuten mixen.
Strooi wat glutenvrije bloem op tafel. Spatel het deeg uit de mixer. Strooi er een beetje glutenvrije bloem op en kneed met je handen. Maak een bol met de “t-shirt- vouwen-techniek”
Maak aparte pizza bolletjes van 350 g elk en leg ze in een gesloten container om te fermenteren bij kamertemperatuur gedurende 24 uur.
Maak een pizza naar keuze, kijk hier voor inspiratie.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!