Mayonaise
10min
Ingrediënten
Wat heb je nodig?Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout
1 el azijn
Je winkelwagen is leeg
10min
Verse, zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder! Als saus voor op je frietjes maar ook als basis voor tartaar- en cocktailsaus te gebruiken.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout
1 el azijn
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout
1 el azijn
Doe alle ingrediënten op kamertemperatuur in een hoge fijne maatbeker waar je staafmixer inpast, check dit even op voorhand. 😉
Zet je staafmixer recht tot op de bodem van je maatbeker.
Begin te mixen en blijf eventjes beneden aan de bodem mixen, ga dan geleidelijk aan naar boven en mix alle olie er onder, dit duurt niet langer dan 2 min.
Proef en kruid eventueel bij.
Giet over in een potje met deksel en bewaar in de koelkast.
Deze verse mayonaise is 10-tal dagen goed gekoeld te bewaren.
Wil je liever een veganaise maken? Ga dan naar deze link
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!