Meringues met earl grey tea
55min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?4 eiwitten 200 g rietsuiker 1 el Earl Grey-thee (of andere kruiden/theesoorten naar keuze)
Je winkelwagen is leeg
55min
•Easy
Knapperige Earl Grey-meringue lange vingers, heerlijk bij koffie of thee. Makkelijk te maken, met variatiemogelijkheden.
4 eiwitten 200 g rietsuiker 1 el Earl Grey-thee (of andere kruiden/theesoorten naar keuze)
4 eiwitten 200 g rietsuiker 1 el Earl Grey-thee (of andere kruiden/theesoorten naar keuze)
Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 140 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meringue maken: Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de rietsuiker toe en klop door tot een gladde, glanzende meringue ontstaat.
Lange vingers vormen: Schep de meringue in een spuitzak of gebruik een lepel om lange vingers van ongeveer 10 cm op het bakpapier te vormen.
Aftoppen met Earl Grey: Strooi de Earl Grey-thee (of je gekozen kruid/thee) gelijkmatig over de meringues.
Bakken: Bak de meringues 40 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten stevig aanvoelen, maar nog licht in het midden.
Afkoelen en bewaren: Laat de meringues volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna in een luchtdichte doos om knapperigheid te behouden.
Variaties: Gebruik in plaats van Earl Grey andere smaken, zoals gedroogde munt, zwarte thee of koriander. Serveersuggestie: Perfect als snack bij een kop thee of als garnering voor desserts zoals ijs of mousse.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!