Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 140 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meringue maken: Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de rietsuiker toe en klop door tot een gladde, glanzende meringue ontstaat.
Lange vingers vormen: Schep de meringue in een spuitzak of gebruik een lepel om lange vingers van ongeveer 10 cm op het bakpapier te vormen.
Aftoppen met Earl Grey: Strooi de Earl Grey-thee (of je gekozen kruid/thee) gelijkmatig over de meringues.
Bakken: Bak de meringues 40 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten stevig aanvoelen, maar nog licht in het midden.
Afkoelen en bewaren: Laat de meringues volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna in een luchtdichte doos om knapperigheid te behouden.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.