Snij de ajuin en venkel in fijne schijfjes en laat krachtig aanstoven in de boter, blus met het bier, roer er de room en de fijngesneden dragon bij, laat het geheel voor de helft inkoken. Spoel ondertussen je mosselen in koud water, haal deze die stuk zijn en eventueel blijven openstaan eruit, voeg ze toe aan de pot, kruid goed met peper en zout, zet deksel erop, schud stevig op zodat saus en garnituur ook bovenop komt te liggen, zet op hoog vuur en gaar nu kort en krachtig tot ze openstaan.
Serveer onmiddellijk en werk elk bord af met wat peterselie. Serveer er verse frietjes en mosselsaus of verse mayonaise bij. Een fris witteke erbij en je eet als een koning! 🙂
Tips
Test al je toppings eens uit, je zal versteld staan hoeveel verschillende smaken de mossel kan krijgen, en ambiance verzekerd aan tafel! Heb je mosselen over? Haal ze dan uit de schelp en bewaar in de jus. Je kan ze ook opleggen in azijn of er mosselsoep van maken!