Oliebollen
30min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?500 g patisseriebloem
500 ml lauwe melk
3 eieren
30 g verse gist
2 zakjes vanillesuiker
1 el fijne suiker
1 snuif zout
Poedersuiker om af te werken
Je winkelwagen is leeg
30min
•Easy
Oliebollen of smoutebollen, zo krokant, luchtig en heerlijk. Je kan ze ook gemakkelijk zelf thuis maken met mijn recept!
500 g patisseriebloem
500 ml lauwe melk
3 eieren
30 g verse gist
2 zakjes vanillesuiker
1 el fijne suiker
1 snuif zout
Poedersuiker om af te werken
500 g patisseriebloem
500 ml lauwe melk
3 eieren
30 g verse gist
2 zakjes vanillesuiker
1 el fijne suiker
1 snuif zout
Poedersuiker om af te werken
Meng de gist onder de melk. Doe de bloem, vanillesuiker en zout in een grote kom en meng mooi onder elkaar. Scheid de eieren, klop de dooiers onder de melk. Giet bij de bloem en blijf in het midden roeren met klopper om zo steeds meer bloem bij de massa te mengen, je hebt een dikke stevige massa, dus blijf zeker verder kloppen om alle klonters eruit te mengen.
Klop het eiwit met de suiker stevig op en meng in 2 keer onder de massa. Laat 1 uur rijzen.
Verwarm je frietketel op 180° en haal het mandje eruit. Schep telkens een lepel of 5 deeg in je pot laat ze kleuren, draai ze om en kleur ook andere kant. Draai voorzichtig alle oliebollen zodat ze rondom rond mooi goudbruin worden. Bak het deeg verder op.
Bestrooi met bloemsuiker, serveer onmiddellijk.
Je kan oliebollen zowel in ossevet als in frituurolie bakken. Met dit deeg kan je ook appelbeignets maken of er ook gewelde rozijntjes onder mengen, zoals ze in Nederland vaak doen.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!