One pot lasagne met zalm

Favorieten

55min

Medium

Deze one-pot lasagne is een echte knaller voor de feestdagen. Een gerecht dat er fancy uitziet, bomvol smaak zit én verrassend eenvoudig te maken is. We gebruiken gewone, budgetvriendelijke ingrediënten maar toveren ze om tot een feestelijke maaltijd. De lasagne wordt bereid in de inventieve Ingenio-pan, omdat je het handvat erop en af kunt klicken waneer je maar wil , waardoor je makkelijk van het vuur naar de oven gaat en meteen aan tafel kan serveren. Ideaal om stressvrij te koken én indruk te maken.

Deze one-pot lasagne is een echte knaller voor de feestdagen. Een gerecht dat er fancy uitziet, bomvol smaak zit én verrassend eenvoudig te maken is. We gebruiken gewone, budgetvriendelijke ingrediënt ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Zalmvulling
4 zalmfilets (ongeveer 500 g)
1 koffielepel currypoeder
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Groentemengeling
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje look, geperst
200 g witte champignons, gehalveerd
400-500 g pompoen
200 g verse spinazie
250 ml kippenbouillon
100 ml room
250 g mascarpone

Lasagne
250 g lasagnevellen (vers of droog)
150 g geraspte mozzarella

Afwerking
5 pompoenwedges met schil
5 takjes rozemarijn


4 zalmfilets (ongeveer 500 g)
1 koffielepel currypoeder
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie


1 grote ui, fijngesneden
1 teentje look, geperst
200 g witte champignons, gehalveerd
400-500 g pompoen
200 g verse spinazie
250 ml kippenbouillon
100 ml room
250 g mascarpone


250 g lasagnevellen (vers of droog)
150 g geraspte mozzarella


5 pompoenwedges met schil
5 takjes rozemarijn

Leaf
Make it veggie!

Vervang de zalm door: 200 g geroosterde kikkererwten of gebakken tofu in blokjes, gekruid met currypoeder. Gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon. Volg verder dezelfde bereidingswijze.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zalm voorbereiden: Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets en controleer op graatjes. Snijd in blokjes van ca. 2 cm. Kruid met peper, zout en currypoeder.

Zalm kort aanbakken: Verhit een eetlepel olijfolie in de pan. Bak de zalm kort en krachtig aan tot hij kleur krijgt. Haal uit de pan en zet opzij.

Groentebasis maken: Stoof de ui en look in dezelfde pan met een extra scheutje olie. Snijd van de pompoen 5 mooie wedges met schil voor de afwerking. Snijd de rest in blokjes van ca. 1 cm (schil mag eraan blijven als hij niet te hard is). Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze even mee. Voeg de champignons toe en bak verder aan.

Roomsaus maken: Voeg de spinazie toe en laat slinken. Blus met de kippenbouillon, voeg de room en mascarpone toe en meng goed door tot een smeuïge saus.

Lasagne opbouwen
Voeg de gebakken zalm terug toe. Breek de lasagnevellen in vieren en steek ze onder in het mengsel, zorg dat ze goed ondergedompeld zijn.

Afwerken en bakken
Bestrooi met mozzarella. Leg de pompoenwedges in stervorm bovenop. Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Serveren
Werk af met rozemarijntakjes tussen de pompoenwedges. Serveer de lasagne in de pan, recht op tafel.

Tips

  • Gebruik verse lasagnevellen voor een zachtere structuur. 
  • Je kan dit gerecht makkelijk een dag op voorhand maken en opnieuw opwarmen. 
  • De pompoenwedges behouden hun vorm beter mét schil. 
  • Liever vis vervangen? Vervang zalm door gerookte zalm of zelfs scampi’s. 
  • Werk eventueel af met wat geroosterde pijnboompitten voor extra crunch. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo