One pot pasta met zongedroogde tomaten, spinazie en roomkaas

Favorieten

20min

Easy

Deze one pot pasta is er eentje om teonthouden: super lekker, mega easy én je maakt maar één pot vuil. Alles gaatgewoonsamen in de pan: spaghetti, roomkaas, zongedroogdetomatenenspinazie. Terwijl de pasta zachtjesgaart in de saus, ontstaat er eenromig, smaakvolgerechtdat je in een mum van tijd op tafelzet. Perfect vooreendoordeweeksedagwanneer je geen zin hebt in afwas!

Deze one pot pasta is er eentje om teonthouden: super lekker, mega easy én je maakt maar één pot vuil. Alles gaatgewoonsamen in de pan: spaghetti, roomkaas, zongedroogdetomatenenspinazie. Terwijl de p ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

One pot pasta 
200 g spaghetti of pasta naar keuze
10 zongedroogde tomaten (gedroogd of in olie, van goede kwaliteit), in reepjes gesneden
1 klontje boter
4 teentjes look, fijngehakt of gedroogde
2 el eetlepel basilicum (fijn gesneden)
1 koffielepel kippenbouillon poeder
1 kl chilivlokken
250 g roomkaas (natuur)
4 eetlepels Parmezaanse kaas, plus extra voor afwerking
750 ml kokend water
200 g verse spinazie grof gesneden

 
200 g spaghetti of pasta naar keuze
10 zongedroogde tomaten (gedroogd of in olie, van goede kwaliteit), in reepjes gesneden
1 klontje boter
4 teentjes look, fijngehakt of gedroogde
2 el eetlepel basilicum (fijn gesneden)
1 koffielepel kippenbouillon poeder
1 kl chilivlokken
250 g roomkaas (natuur)
4 eetlepels Parmezaanse kaas, plus extra voor afwerking
750 ml kokend water
200 g verse spinazie grof gesneden

Leaf
Make it veggie!

Vervang de kippenbouillon door groentebouillon. De rest van het recept blijft identiek, maar je behoudt zo de volle smaak en maakt het volledig veggie.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Neem een grote kookpot of diepe stelpan en voeg alle ingrediënten samen: spaghetti, zongedroogde tomaten, boter, look, gedroogde basilicum, zwarte peper, kippenbouillon, roomkaas, Parmezaanse kaas en het kokend water. 

Breng zachtjes aan de kook en laat sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kleeft en de saus mooi romig wordt. 

Laat de pasta al roerend garen in de saus. Dit duurt ongeveer 12 à 14 minuten, afhankelijk van de dikte van je spaghetti. 

Voeg de laatste 5 minuten de verse spinazie toe en roer goed door tot deze geslonken is. 

Serveer de pasta meteen, werk af met extra Parmezaanse kaas. 

Tips

  • Kan ook met gebakken spekjes eringedraaid, bak die dan op voorhand. 
  • Heb je geen roomkaas? Je kan dit ook vervangen door ricotta of mascarpone. 
  • Gebruik volkoren spaghetti voor een gezondere variant. 
  • Liever vegetarisch? Gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon. 
  • Dit recept is perfect om te variëren: voeg champignons of courgette toe voor extra groenten. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.