Pan con tomate

Favorieten

15min

Easy

Pan con tomate, een Spaans tapas recept moet je zeker eens maken. Brood, look, olijfolie en tomaat geserveerd met handgesneden ham, that's it!

Pan con tomate, een Spaans tapas recept moet je zeker eens maken. Brood, look, olijfolie en tomaat geserveerd met handgesneden ham, that's it!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4p

4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel

4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Zet een blokrasp op een diep bord en rasp er de tomaat helemaal op. Voeg een eetlepel olie bij en kruid met peper en zout.

Snij 4 dikke sneden van het brood. Druppel wat olie op het brood en in een pan. Rooster het brood mooi goudbruin en krokant aan beide kanten. Wrijf alle sneetjes in met teentje look. Verdeel er de tomaat over.

Tips

Je kan er eventueel serrano ham en manchego kaas bij serveren, zo blijf je helemaal in de Spaanse vibe. Serveer met sangria. Je kan alle soorten tomaat gebruiken. Ze moeten vooral rijp zijn, zodat het vlees, de pulp en de pitjes eraf worden geraspt en enkel het vel overblijft. In de Spaanse taquerias (waar ze tostadas en bocadillo’s maken) wrijven ze gewoon met een rijpe tomaat over het brood om het extra smakelijk te maken, love it!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.