Pan con tomate
15min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel
Je winkelwagen is leeg
15min
•Easy
Pan con tomate, een Spaans tapas recept moet je zeker eens maken. Brood, look, olijfolie en tomaat geserveerd met handgesneden ham, that's it!
4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel
4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel
Zet een blokrasp op een diep bord en rasp er de tomaat helemaal op. Voeg een eetlepel olie bij en kruid met peper en zout.
Snij 4 dikke sneden van het brood. Druppel wat olie op het brood en in een pan. Rooster het brood mooi goudbruin en krokant aan beide kanten. Wrijf alle sneetjes in met teentje look. Verdeel er de tomaat over.
Je kan er eventueel serrano ham en manchego kaas bij serveren, zo blijf je helemaal in de Spaanse vibe. Serveer met sangria. Je kan alle soorten tomaat gebruiken. Ze moeten vooral rijp zijn, zodat het vlees, de pulp en de pitjes eraf worden geraspt en enkel het vel overblijft. In de Spaanse taquerias (waar ze tostadas en bocadillo’s maken) wrijven ze gewoon met een rijpe tomaat over het brood om het extra smakelijk te maken, love it!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!