Pasta frutti di mare met 'nduja

Favorieten

45min

Medium

Als je houdt van zeevruchten en graag wat pit in je bord hebt, dan zit je met deze pasta frutti di mare met nduja helemaal goed. Denk aan sappige mosselen, zilte vongole, zachte inktvis, scampi's en luxe Sint-Jacobsvruchten, gecombineerd met een kruidige tomatensaus die nét dat beetje extra krijgt van de pittige Italiaanse nduja. Een klassieker uit de zee met een Zuid-Italiaanse punch. Ideaal voor een gezellig diner met vrienden of een avondje puur genieten. 

Deze pasta frutti di mare met nduja brengt je naar de Italiaanse kust met een spaande touchdoor de Nduja– zuiders, smaakvol en met een heerlijke spicy twist. 

Als je houdt van zeevruchten en graag wat pit in je bord hebt, dan zit je met deze pasta frutti di mare met nduja helemaal goed. Denk aan sappige mosselen, zilte vongole, zachte inktvis, scampi's ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Zeevruchtenmix 
500 g vongole 
500 g mosselen 
500 g inktvis 
500 g scampi’s (gepeld of niet, naar keuze) 
500 g Sint-Jacobsvruchten 

Basis en saus 
2 el olijfolie 
4 teentjes look (fijngehakt) 
1 glas witte wijn 
1 stuk nduja (ongeveer 150 g) of sneetjes pittige chorizo  
800 ml Datterini uit blik  
zout en zwarte peper 

Pasta 
pasta naar keuze (bv. linguine, spaghetti – 350 g) 
zout voor het kookwater 

 
500 g vongole 
500 g mosselen 
500 g inktvis 
500 g scampi’s (gepeld of niet, naar keuze) 
500 g Sint-Jacobsvruchten 

 
2 el olijfolie 
4 teentjes look (fijngehakt) 
1 glas witte wijn 
1 stuk nduja (ongeveer 150 g) of sneetjes pittige chorizo  
800 ml Datterini uit blik  
zout en zwarte peper 

 
pasta naar keuze (bv. linguine, spaghetti – 350 g) 
zout voor het kookwater 

Leaf
Make it veggie!

Zeevruchten vervangen door:
250 g king oyster mushrooms (in plakjes, gebakken)
250 g artisjokharten
250 g gegrilde aubergine
250 g courgette (in halve maantjes)
250 g kerstomaatjes
Gebruik een pittige veggie smeerpasta of harissa als alternatief voor de nduja.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Start met de basis – Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de look zachtjes aan tot die begint te geuren, zonder te kleuren. 
  2. Vongole & mosselen – Voeg de vongole en toe en dek af. Laat ze opengaan in enkele minuten en schep op een bord , doe hetzelfde met de mosselen Verwijder de  mosselen die niet meer toe gaan . Haal ze ook uit de pan als ze open zijn en zet opzij om wat af te koelen, dekortikeer ze dan en hou opzij. 
  3. Inktvis klaarmaken – Snijd de inktvis open en maak kruislings insnijdingen aan de binnenkant, zonder helemaal door te snijden. Snijd in stukken van 4-5 cm. Bak ze kort in dezelfde pan tot ze mooi oprollen. Haal ook deze uit de pan. 
  4. Saus op smaak brengen – Voeg nu de nduja toe aan de pan en laat smelten. Eens mooi ingedikt blus je met de witte wijn , laat 2_3 min sudderen en doe er dan de tomatenpassata bij, breng op smaak met zout en peper en laat rustig sudderen. 
  5. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking in gezouten water en giet af, hou een tas kookvocht opzij om saus eventeeel wat te verdunnen indien nodig. 
  6. Zeevruchten weer erbij – Voeg de inktvis en scampi’s  bij  in de saus en laat kort 1 minuutje meesudderen. Voeg de pasta toe en de getekortikeerde vongole en mosselen en roer alles kort onder elkaar  
  7. Afwerken en serveren – Werk eventueel af met wat peterselie en een partje citroen. Serveer meteen. 

Tips

  • Werk met superverse zeevruchten voor het beste resultaat. 
  • Je kan de scampi’s pellen voor het gemak, of ze gewoon zo laten voor de looks. 
  • Geen nduja? Een paar sneetjes chorizo of wat chili-olie kan ook. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.