Pasta met kalfsballetjes in romige mascarponesaus

Favorieten

30min

Easy

Soms hoeft comfortfood niet ingewikkeld te zijn. Deze pasta met kalfsballetjes en een romige mascarponesaus is zo’n gerecht dat op tafel komt zonder stress, maar wél met veel smaak en verborgen groenten. Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje met z’n tweetjes.

Soms hoeft comfortfood niet ingewikkeld te zijn. Deze pasta met kalfsballetjes en een romige mascarponesaus is zo’n gerecht dat op tafel komt zonder stress, maar wél met veel smaak en verborgen groent ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

350 g kalfsgehakt
1 snee oud brood in melk geweekt of 2-3 el chapelure
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 teen look
Peper en zout naar smaak
1 kleine courgette

Saus
150 ml room
100 g mascarpone
100 ml droge witte wijn
Zwarte peper, grof gemalen

Pasta

180 g korte pasta bv hier gebruik ik cravatini penne of rigatoni...kan ook )
Extra Parmezaanse kaas, om af te werken


180 g korte pasta bv hier gebruik ik cravatini penne of rigatoni...kan ook )
Extra Parmezaanse kaas, om af te werken

Leaf
Make it veggie!

Vervang het kalfsgehakt door vegetarisch gehakt of linzen. Meng dit met chapelure, melk en Parmezaan (of een vegetarische variant) en volg dezelfde bereidingswijze. Je kan ook kant-en-klare vegetarische balletjes gebruiken.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
Voorbereiden van de balletjes

Snij de ui en courgette heel fijn en kleur aan in olijfolie met de look bij fijn geraspt , laat goed afkoelen.

Meng het brood met melk en laat even weken. Knijp het overtollige vocht eruit.

Meng dit door het kalfsgehakt samen met de gebakken ui, courgette, look, parmezaan, peper en zout.

Rol er kleine balletjes van, ongeveer ter grootte van een walnoot.

Bakken van de balletjes

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Giet het vet af.

De saus

Blus de pan met de witte wijn en laat iets inkoken. Voeg de room en mascarpone toe en laat alles pruttelen tot een gladde saus. Breng royaal op smaak met zwarte peper. Laat zachtjes 5 min verder sudderentot ze mooi gaar zijn.

De pasta

Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd een kopje kookvocht apart.

Serveer pasta op bord en verdeel de balletjes erbij met de saus.

Afwerking

Serveer de pasta met extra Parmezaan en nog wat versgemalen zwarte peper.

Tips

  • Gebruik ook eens rigatoni of penne: die holle vorm houdt de saus perfect vast. 
  • Voor extra pit kan je een snuifje nootmuskaat toevoegen aan de gehaktballetjes. 
  • Liever een lichter gerecht? Vervang een deel van de room door groentebouillon. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.