Perfect gebakken kip in de oven
1u10
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 hoevekip vrijloop op kamertemperatuur
peper
zout
hooi
Je winkelwagen is leeg
1u10
Ontdek hier het recept voor een kip uit de oven, perfect gebakken van Sofie Dumont! Top om te eten op een zondag.
1 hoevekip vrijloop op kamertemperatuur
peper
zout
hooi
1 hoevekip vrijloop op kamertemperatuur
peper
zout
hooi
Zet de kip overeind in een schotel. Strooi zout en peper in de opening van de kip. Vul de kip vervolgens op met het hooi. Het hooi geeft een heerlijke en zachte gerookte toets. Bind de kip op.
Leg de kip op haar rug. Span het koord rond de staart en maak vervolgens een kruis over de poten. Draai de kip om en vorm opnieuw een kruis rondom de vleugels. Leg vervolgens de kip weer op haar rug. Keer terug met het koord naar de poten en sluit de kip af. Leg een knoopje en snij de overschotjes van het koord af.
Leg de kip in een ovenschaal en wrijf ze in met boter. Bestrooi ze met zout en peper. De kip is nu klaar om in de oven te gaan gedurende 60min op 185°. Oversaus de kip af en toe met de jus. Om zeker te zijn dat de kip gaar is prik je tussen borstvlees en bil met vleesvork, til op en kantel, is de jus die eruit loopt helder dan is hij gaar.
Laat de kip 10min rusten onder zilverpapier.
Vervolgens kan de kip versneden worden. Haal er eerst de billen af. Geef ook een insnijding in het kniegewricht. Nadien kan je opnieuw in het karkas prikken en naast het borstbeen snijden om er de filets met de vleugel af te snijden. Leg de kip opnieuw op haar rug en neem de napoleon oesters die als kleine ronde rugfiletjes op het karkas liggen eruit. Deze kan je mooi presenteren op de billen in de schaal.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!