Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd het kippendijenvlees in reepjes en marineer het minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht voor een nog betere smaak en zachtere textuur.
Laat de gemarineerde kip uitlekken en vang het sap op.
Verhit de olie in een grote pan, bak de kip rondom goudbruin (ongeveer 10 minuten). Giet vervolgens het opgevangen sap erbij en laat het inkoken en karameliseren.
Snijd de avocado en mango in plakjes, de paprika in fijne reepjes.
Kook de edamameboontjes al dente en spoel ze met koud water.
Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg sushi-azijn en zout toe, meng en verdeel over 4 kommen. Plaats de gebakken kip bovenop en garneer met plakjes mango, avocado, edamame en als laatste de opgelegde gember.
Serveer met ponzu of sojasaus. Om te eten, meng alles eerst onder elkaar en geniet!
Tips
Experimenteer met je favoriete ingrediënten voor een persoonlijke touch. Voeg wat ponzu of sojasaus toe voor extra smaak. Heb je het graag pittig, serveer er dan shriracha of kimchi mayo bij.