Pompoenstoemp

Favorieten

30min

Easy

Pompoenstoemp: heerlijke mix van zachte aardappel & pompoen, verrijkt met warme melk, boter, peper & zout. Eenvoudig & smaakvol!

Pompoenstoemp: heerlijke mix van zachte aardappel & pompoen, verrijkt met warme melk, boter, peper & zout. Eenvoudig & smaakvol!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

400 g loskokende aardappelen
800 g pompoen
200 ml warme melk
Boter
Peper & zout

400 g loskokende aardappelen
800 g pompoen
200 ml warme melk
Boter
Peper & zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil en snijd de aardappelen en pompoen in gelijke stukken.

Stoom ze samen zacht, pureer ze met een pureestamper.

Klop stevig de warme melk, boter en kruiden eronder. Proef en kruid eventueel bij.

Tips

Vermijd herhaaldelijk invriezen en ontdooien, omdat dit de textuur en smaak kan beïnvloeden. Bij het opnieuw opwarmen kun je indien nodig extra melk of boter toevoegen om de oorspronkelijke romigheid te herstellen.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.