Pumpkin Spice Churros met warme chocoladesaus

Favorieten

45min

Medium

Grace is gek op churros — en terecht! Deze versie met pumpkin spice is een feestje op zich. Extra fancy in strikjesvorm, heerlijk krokant en na het frituren gerold in pumpkin spice suiker. Serveer met warme gesmolten chocolade, vers fruit, marshmallows of zelfs stukjes cake. Perfect voor een kinder kerstfeestje, een herfstige traktatie of een zoet buffet tijdens de feesten. Alles mag gedipt worden, zolang het maar fun is.

Grace is gek op churros — en terecht! Deze versie met pumpkin spice is een feestje op zich. Extra fancy in strikjesvorm, heerlijk krokant en na het frituren gerold in pumpkin spice suiker. Serveer met ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P (10 strikjes)

Voor de Pumpkin Spice churros
100 ml melk
100 g pompoenpuree (liefst zelfgemaakt of goed uitgelekt uit blik)
100 g boter
15 g fijne suiker
1 koffielepel pumpkin spice
een snuif zout
150 g bloem
2 à 3 eieren (afhankelijk van grootte)

Voor de Pumpkin Spice suikermix
100 g fijne suiker
1 eetlepel pumpkin spice
1 koffielepel zout

Voor de chocolade
400 g pure chocolade (of melkchocolade naar smaak)

Garnituren (naar keuze)
seizoensfruit (bv. banaan, ananas, mango, kiwi)
marshmallows
cakeblokjes
andere dippers naar wens

Frituurolie
neutrale olie (zoals zonnebloem- of arachideolie, ca. 500 ml)


100 ml melk
100 g pompoenpuree (liefst zelfgemaakt of goed uitgelekt uit blik)
100 g boter
15 g fijne suiker
1 koffielepel pumpkin spice
een snuif zout
150 g bloem
2 à 3 eieren (afhankelijk van grootte)


100 g fijne suiker
1 eetlepel pumpkin spice
1 koffielepel zout


400 g pure chocolade (of melkchocolade naar smaak)


seizoensfruit (bv. banaan, ananas, mango, kiwi)
marshmallows
cakeblokjes
andere dippers naar wens


neutrale olie (zoals zonnebloem- of arachideolie, ca. 500 ml)

Leaf
Make it veggie!

Deze Pumpkin Spice Churros zijn van nature vegetarisch. Let enkel op dat je chocolade kiest zonder gelatine of dierlijke toevoegingen.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Churrosdeeg maken: Breng in een steelpan de melk, pompoenpuree, boter, fijne suiker, pumpkin spice en zout aan de kook.

Voeg in één keer de bloem toe en roer krachtig met een houten lepel.

Laat het deeg al roerend 2 à 3 minuten op het vuur uitdrogen tot het loskomt van de pan en een deegbal vormt.

Doe het deeg over in een koude kom, laat kort afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe, roer telkens goed in tot je een glad, stevig maar spuitbaar deeg hebt.

Doe de “punt-test”: neem wat deeg met een lepel, laat vallen — het moet afglijden in een punt, niet brokkelen. Voeg anders nog wat ei toe.

Strikjes spuiten: Doe het deeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond.

Spuit rechte churros of feestelijke vormen zoals strikjes of sterretjes op een met bakpapier beklede plaat.

Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast om op te stijven.

Frituren: Verhit de olie tot 170 °C in een frituurpan of diepe pan.

Knip rond de churros/strikjes en laat ze mét het bakpapier in de olie vallen. Het papier laat na enkele seconden vanzelf los — verwijder met een tang.

Bak de churros 2 minuten per kant tot goudbruin.

Laat uitlekken op keukenpapier. Rol daarna direct in de pumpkin spice suikermix.

Chocolade smelten: Smelt de chocolade au bain-marie (kom boven kokend water)

Serveer in een kommetje op een tweede kom met heet water om warm te houden.

Serveren: Leg de churros, fruit, marshmallows, cakeblokjes en de warme chocolade samen op een mooie schaal of diptafel. Dippen maar!

Tips

  • Maak de pompoenpuree zelf: gestoomde pompoen mixen tot gladde puree. 
  • Laat de churros voldoende koelen voor het frituren — zo behouden ze hun vorm en worden ze lekker krokant. 
  • Je kan ook kleinere vormen maken: ideaal voor kinderen. 
  • Extra fancy? Werk af met eetbaar goudpoeder of sprinkles. 
  • Maak het je makelijk en bereid ze de dag op voorhand , dan moet je nog enkel chocolade slelten , churos opwarmen in de oven en alles op tafel zetten  
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo