Stoof de fijngesneden look en ui aan in de olie, voeg gehakt toe, plet fijn en korrelig, kleur mooi aan. Kruid met paprika, zout en cayenne poeder, roer er de gespoelde bonen en fijn gesneden peterselie bij, proef en kruid eventueel bij.
Leg 4 tortilla’s open, verdeel de helft van de kaas er egaal op, daarop verdeel je het gehakt, mooi egaal tot aan randjes en daarop weer de rest van kaas en eventueel ook de jalapeno’s, leg er de andere tortilla’s erop.
Bak de 4 gevulde quesadilla’s 1 per 1 in een koekenpan 2 min, draai ze met behulp van bord of andere pan om en bak nog 2 min verder of tot de kaas mooi gesmolten is. Leg op plank en snij in 6 stukken. Serveer onmiddellijk met wat extra hot sauce en fijngesneden lenteui.
Tips
Je kan quesadilla’s vegetarisch maken door gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt of linzen/kikkererwten grof cutteren, of gebakken fijngehakte paddenstoelen zijn ook heel lekker.