Rauwe mosselen met Hierbas en ajuin avocado salsa
15-20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?24 rauwe mosselen 3 tomaten 1 avocado 1 ui Enkele takjes platte peterselie Hierbas de Ibiza Peper Fleur de sel
Je winkelwagen is leeg
15-20min
•Easy
Een verrassend aperitief met rauwe mosselen op smaak gebracht met Hierbas de Ibiza, avocado en tomaten. Perfect voor een zomerse avond!
24 rauwe mosselen 3 tomaten 1 avocado 1 ui Enkele takjes platte peterselie Hierbas de Ibiza Peper Fleur de sel
24 rauwe mosselen 3 tomaten 1 avocado 1 ui Enkele takjes platte peterselie Hierbas de Ibiza Peper Fleur de sel
Open de mosselen en maak het voetje los. Gooi de dekseltjes weg.
Ontvel en ontpit de tomaten.
Snij de tomaten, de avocado en de ui in piepkleine stukjes en meng met de fijngehakte peterselie.
Druppel een beetje Hierbas de Ibiza op de mosselen en leg er dan voorzichtig wat van het avocadomengsel op. Werk af met peper en fleur de sel.
Vervangende likeuren: Als je geen Hierbas de Ibiza in huis hebt, kun je een andere kruidige likeur gebruiken, zoals Ricard, ouzo of Sambuca. Elke likeur geeft een iets andere smaak, dus experimenteer gerust! Alcohol en ‘garen’: Door de aanwezigheid van alcohol in de likeur worden de mosselen licht ‘gegaard’, wat betekent dat ze eigenlijk niet meer helemaal rauw zijn. Dit kan voor sommige gasten een fijner mondgevoel geven.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!