Romige, spicy pasta met gekarameliseerde ui en paddenstoelen

Favorieten

2P

Wil je zelf aan de slag met romige, spicy pasta met gekarameliseerde ui en paddenstoelen? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met romige, spicy pasta met gekarameliseerde ui en paddenstoelen? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 grote rode ui
1 grote witte ui
2 el olijfolie
300 g korte pasta naar keuze
400 g oesterzwammen
1 el tomatenconcentraat
200 ml slagroom
1 el crispy chili oil
100 g Pecorino, geraspt
1 tl gerookt paprikapoeder

1 grote rode ui
1 grote witte ui
2 el olijfolie
300 g korte pasta naar keuze
400 g oesterzwammen
1 el tomatenconcentraat
200 ml slagroom
1 el crispy chili oil
100 g Pecorino, geraspt
1 tl gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Ui karamelliseren: Snijd de ui in fijne schijfjes en bak ze op een laag vuur in 1 eetlepel olijfolie. Blijf regelmatig roeren tot ze diepbruin en gekaramelliseerd zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.

Pasta koken: Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Paddenstoelen bakken: Trek de oesterzwammen in sliertjes. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe aan de pan met de ui en bak de paddenstoelen goudbruin.

Kruiden & saus: Roer het tomatenconcentraat en gerookt paprikapoeder door de paddenstoelen en bak even mee. Voeg daarna de slagroom en het grootste deel van de Pecorino toe.

Samenvoegen: Meng de gekookte pasta en crispy chili oil door de saus. Roer goed door en serveer meteen.

Afwerking: Werk af met extra Pecorino en chili oil naar smaak.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.