Sabayon met vanilleroomijs

Favorieten

20min

Next Level

Ontdek de geheimen van perfecte sabayon met vanilleroomijs. Een hemelse combinatie van luchtigheid en smaak. Maak het vandaag nog!

Ontdek de geheimen van perfecte sabayon met vanilleroomijs. Een hemelse combinatie van luchtigheid en smaak. Maak het vandaag nog!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs

3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de dooiers in de pan en meet de suiker en wijn af in een eierdopje.

Klop alles goed los en zet het op matig vuur.

Klop zonder stoppen, draai ook met je steelpan zodat je het hele oppervlak van de pan opklopt en klonters worden vermeden. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

De sabayon is klaar wanneer het mooi stevig en luchtig is. Trek een streep op de bodem van de steelpan; als er geen vloeibaar eiermengsel meer is, is het klaar.

Voeg, zodra het goed opgeklopt en lichtjes stoomt, de gekozen likeur toe. Klop nog even door, haal van het vuur en blijf kloppen.

Verdeel de sabayon over twee glazen met een bolletje vanilleroomijs erin. Serveer onmiddellijk en geniet!

Tips

creëer je een onweerstaanbaar heerlijk dessert. Beeld je de warme, luchtige sabayon in bovenop verfrissend vanilleroomijs – een droom die werkelijkheid wordt. Het geheim tot succes? Klop de sabayon over het volledige oppervlak van de pan. Oefening baart kunst, dus laat je niet afschrikken en gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.