Sabayon met vanilleroomijs
20min
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs
Je winkelwagen is leeg
20min
•Next Level
Ontdek de geheimen van perfecte sabayon met vanilleroomijs. Een hemelse combinatie van luchtigheid en smaak. Maak het vandaag nog!
3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs
3 dooiers
2 halve eierdopjes suiker per persoon
4 halve dopjes droge witte wijn
Naar keuze: marsala, eau de vie, likeur
2 bolletjes roomijs
Doe de dooiers in de pan en meet de suiker en wijn af in een eierdopje.
Klop alles goed los en zet het op matig vuur.
Klop zonder stoppen, draai ook met je steelpan zodat je het hele oppervlak van de pan opklopt en klonters worden vermeden. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
De sabayon is klaar wanneer het mooi stevig en luchtig is. Trek een streep op de bodem van de steelpan; als er geen vloeibaar eiermengsel meer is, is het klaar.
Voeg, zodra het goed opgeklopt en lichtjes stoomt, de gekozen likeur toe. Klop nog even door, haal van het vuur en blijf kloppen.
Verdeel de sabayon over twee glazen met een bolletje vanilleroomijs erin. Serveer onmiddellijk en geniet!
creëer je een onweerstaanbaar heerlijk dessert. Beeld je de warme, luchtige sabayon in bovenop verfrissend vanilleroomijs – een droom die werkelijkheid wordt. Het geheim tot succes? Klop de sabayon over het volledige oppervlak van de pan. Oefening baart kunst, dus laat je niet afschrikken en gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!