Aardappelen stomen
Snijd de amandineaardappelen in dunne ronde schijfjes of halveer ze.
Stoom ze gaar in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de dikte).
Laat lichtjes afkoelen en bestrijk met een beetje gesmolten boter of olie.
Kruid met peper en zout.
Boontjestartaar maken
Blancheer de boontjes 2–3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en koel
meteen af in ijswater.
Dep droog en snijd fijn. Meng met de sjalot, azijn, olie, peper en zout. Zet
koel.
Eitjes pocheren
Breng een steelpan met water en een flinke scheut azijn net tot onder het
kookpunt.
Breek de eitjes in aparte kommetjes.
Maak een draaibeweging in het water en giet de eitjes voorzichtig erin.
Pocheer 3 minuten, haal uit het water en dep droog op keukenpapier.
Spek krokant bakken
Snijd het spek in stukjes en bak krokant in een droge pan op middelhoog vuur.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Picklescrème maken
Mix de mayonaise en de pickles tot een gladde saus.
Dresseren
Lepel wat boontjestartaar op de borden.
Leg er 2 à 3 aardappelschijfjes op, verdeel het krokante spek en plaats
voorzichtig een gepocheerd eitje erbovenop.
Werk af met een lepel picklescrème en eventueel een takje peterselie.
Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.