Salade met krieltjes, boontjes en krokante spekjes met yoghurtdressing

Favorieten

30min

Easy

Zeg nu zelf: een frisse salade boordevol smaak, da’s altijd een winner – zeker als ze zo makkelijk te maken is! Deze met krieltjes, sperzieboontjes, spekjes en een romige yoghurtdressing is er eentje die hier thuis áltijd gesmaakt wordt. Mijn man is fan, en zelfs Grace smult er mee van. Je zet ze ook echt in een wip op tafel: perfect voor drukke dagen, zomeravonden of een snelle lunch. Groot én klein blij, da’s altijd een goed idee!

Zeg nu zelf: een frisse salade boordevol smaak, da’s altijd een winner – zeker als ze zo makkelijk te maken is! Deze met krieltjes, sperzieboontjes, spekjes en een romige yoghurtdressing is er eentje ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de salade 
500 g krielaardappeltjes 
300 g sperziebonen 
250 g spekreepjes 
1 baby Romeinse sla 
4 tomaten 
1 rode ui 

Voor de yoghurtdressing 
1 limoen (zeste + sap) 
1 el mosterd 
1 el honing 
250 g Griekse yoghurt 
1 el dille (vers of gedroogd) 
1 kl look (vers of gedroogd) 
1 kl rozemarijn (vers of gedroogd) 

 
500 g krielaardappeltjes 
300 g sperziebonen 
250 g spekreepjes 
1 baby Romeinse sla 
4 tomaten 
1 rode ui 

 
1 limoen (zeste + sap) 
1 el mosterd 
1 el honing 
250 g Griekse yoghurt 
1 el dille (vers of gedroogd) 
1 kl look (vers of gedroogd) 
1 kl rozemarijn (vers of gedroogd) 

Leaf
Make it veggie!

Laat de spekjes weg of vervang door:

krokant gebakken halloumi
geroosterde kikkererwten
gerookte amandelen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Krieltjes garen  Snijd de krieltjes doormidden of in vieren als ze groter zijn. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af, spoel kort onder koud water en laat goed uitlekken. 

Boontjes blancheren  Snijd de uiteinden van de boontjes en halveer ze. Kook ze 4 à 5 minuten in gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat uitlekken. 

Spekjes bakken  Bak de spekreepjes zonder vetstof in een droge pan tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Groenten snijden  Snijd de tomaten in blokjes, de rode ui in halve ringen en de Romeinse sla in reepjes. 

Dressing maken  Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, honing, dille, look, rozemarijn, limoenzeste en -sap tot een romige dressing. 

Samenstellen  Doe krieltjes, boontjes, tomaten, ui, sla en spekjes in een grote kom. Lepel er de dressing over en meng goed. 

Serveren  Werk af met extra kruiden of limoenzeste. Serveer lauw of fris. 

Tips

  • Maak de salade op voorhand voor een picknick of BBQ. Bewaar de dressing apart tot net voor het serveren. 
  • Voeg extra crunch toe met geroosterde noten of pitten. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo