Scampi voorbereiden
Pel de scampi’s, laat het staartje eraan voor presentatie en verwijder het darmkanaal. Kruid licht met peper en zout.
Scampi bakken
Verhit een pan op hoog vuur, voeg een klontje boter toe. Bak de scampi’s kort aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
Saus bereiden
Verlaag het vuur en voeg opnieuw een beetje boter toe. Stoof de sjalot en look glazig. Blus met visbouillon en laat even inkoken. Voeg room en tomatenpuree toe, verwarm kort mee.
Pasta koken
Kook de tagliatelle in ruim gezouten water volgens de verpakking tot al dente.
Alles samenbrengen
Voeg de pasta (met een beetje pasta water) toe aan de saus, meng goed zodat de saus mooi rond de pasta hangt. Voeg peterselie en Parmezaanse kaas toe, meng opnieuw. Voeg de scampi’s toe en verwarm kort mee.
Serveren
Serveer onmiddellijk, afgewerkt met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Tips
- Bak de scampi’s niet te lang, anders worden ze taai.
- Voeg een snufje chilivlokken toe voor extra pit.
- Verse pasta geeft een luxueuzer resultaat.
- Lekker met een frisse groene salade of een stukje ciabatta om de saus op te dippen.
- De saus past ook goed bij risotto of gegrilde vis.