Warm je oven voor op 40°C en steek er de steaks 30 min in om op temperatuur te komen. Het is zeer belangrijk om geen koud vlees in een hete pan te bakken.
Kruid het vlees dan langs beide kanten met peper en zout van de molen. Verwarm een pan op het vuur en laat een flinke klont boter erin smelten en schuimen. In de hete schuimende boter leg je de steaks en laat aan elke kant mooi goudbruin korsten. Overgiet ondertussen geregeld met de schuimende boter.
Als je met je wijsvinger in het vlees drukt kan je voelen hoe de bakwijze is. Indien hij nog heel zacht is, dan is hij ‘bleu‘ of zeer rood, iets minder mals dan is hij saignant, en naarmate je langer laat bakken en voelt dat hij harder wordt, gaat hij naar à point (medium gebakken) of bien cuit of doorbakken.
Hou het vlees opzij en maak de groene pepersaus met verse frietjes.
Serveer met tomaat in sneetjes en homemade mayonaise.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.