Steak friet
35min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?4 steaks van 170 à 180 g per persoon uit het kleinhoofd of rumsteak
Peper & zout van de molen
2 el boter
Verse gebakken frietjes
4 tomaten
Verse mayonaise
Groene peperroomsaus
Je winkelwagen is leeg
35min
•Easy
Een echte Belgische klassieker: sappig gebakken steak met verse friet en groene peperroomsaus! Ontdek hier het recept.
4 steaks van 170 à 180 g per persoon uit het kleinhoofd of rumsteak
Peper & zout van de molen
2 el boter
Verse gebakken frietjes
4 tomaten
Verse mayonaise
Groene peperroomsaus
4 steaks van 170 à 180 g per persoon uit het kleinhoofd of rumsteak
Peper & zout van de molen
2 el boter
Verse gebakken frietjes
4 tomaten
Verse mayonaise
Groene peperroomsaus
Warm je oven voor op 40°C en steek er de steaks 30 min in om op temperatuur te komen. Het is zeer belangrijk om geen koud vlees in een hete pan te bakken.
Kruid het vlees dan langs beide kanten met peper en zout van de molen. Verwarm een pan op het vuur en laat een flinke klont boter erin smelten en schuimen. In de hete schuimende boter leg je de steaks en laat aan elke kant mooi goudbruin korsten. Overgiet ondertussen geregeld met de schuimende boter.
Als je met je wijsvinger in het vlees drukt kan je voelen hoe de bakwijze is. Indien hij nog heel zacht is, dan is hij ‘bleu‘ of zeer rood, iets minder mals dan is hij saignant, en naarmate je langer laat bakken en voelt dat hij harder wordt, gaat hij naar à point (medium gebakken) of bien cuit of doorbakken.
Hou het vlees opzij en maak de groene pepersaus met verse frietjes.
Serveer met tomaat in sneetjes en homemade mayonaise.
bak je straks de perfecte steak. Vraag aan je slager mooie dikke steaks van min 2 cm als je graag saignant eet. 😉
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!