Snijd het kippenvlees in vier stukken. Kruid met peper en zout. Verhit een eetlepel olie in een stoofpot en kleur de kip rondom mooi goudbruin aan. Haal uit de pot en zet even opzij.
Fruit de look en de fijngesneden rode ajuin in dezelfde pot tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoen, wortel en aardappel toe. Roerbak kort mee.
Doe de kip terug in de pot, giet er 500 ml water bij, voeg de za’atar en de rozijntjes toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen onder deksel. Controleer of de groenten gaar zijn.
Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 °C. Snijd de velletjes filodeeg in vieren. Bestrijk elk stukje met gesmolten boter of olijfolie en bestrooi met de za’atar kruiden. kreukel ze lichtjes en leg ze in een cirkel tegen elkaar op bakpapier, ongeveer ter grootte van je stoofpot.
Bak de filodeegcirkels10 minuten in de oven van 180° tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer het stoofpotje in een grote schaal en leg er het krokante filodeeg deksel bovenop. Schep uit door de korst te breken.
Tips
- Voor extra smaak kan je een beetje kippenbouillon gebruiken in plaats van enkel water.
- Serveer met een frisse salade met komkommer en yoghurt voor contrast.
- Liever vegetarisch? Zie onderaan de veggie-variant!
- Za’atar is een kruidenmengeling op basis van tijm, sumak en sesam. Te vinden in de meeste supermarkten of Midden-Oosterse winkels.