Stoofvlees met chorizo, verse frietjes, cheddar en jalapeño

Favorieten

1u40

Next Level

Ontdek dit unieke stoofvlees recept met chorizo, gesmolten cheddar en verse frietjes - een smaakvolle twist op een klassieker!

Ontdek dit unieke stoofvlees recept met chorizo, gesmolten cheddar en verse frietjes - een smaakvolle twist op een klassieker!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

600g stoofvlees, niet te mager, op kamertemperatuur
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
1 eetlepel Gochujang
1 flesje donker bier
500ml bruine kalfsfond
70g tomatenconcentraat
3-4 speculoos koekjes
1 eetlepel balsamicoazijn
125g chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
Peper en zout
Potje opgelegde jalapeño’s
1 bosje koriander
1 rode ui
1 limoen
Verse gebakken frietjes
200g gemalen cheddar kaas
Verse mayonaise

600g stoofvlees, niet te mager, op kamertemperatuur
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
1 eetlepel Gochujang
1 flesje donker bier
500ml bruine kalfsfond
70g tomatenconcentraat
3-4 speculoos koekjes
1 eetlepel balsamicoazijn
125g chorizoworst, in kleine blokjes gesneden
Peper en zout
Potje opgelegde jalapeño’s
1 bosje koriander
1 rode ui
1 limoen
Verse gebakken frietjes
200g gemalen cheddar kaas
Verse mayonaise

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit een gietijzeren stoofpot met de olijfolie. Kruid het vlees met peper en zout en bak het in twee porties rondom bruin.

Haal het vlees uit de pot en bak de fijngesneden ui, knoflook en chorizo tot ze mooi gekleurd zijn.

Voeg tomatenconcentraat, gochujang en balsamicoazijn toe en bak een minuut mee.

Blus af met de Leffe en kalfsfond, voeg de speculoos koekjes toe en laat 45 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne plakjes, rasp de zeste van limoen erover en pers het sap erop uit. Zet opzij.

Snijd de koriander grof.

Bak de frietjes van zodra het stoofvlees zacht is en verdeel ze over een grote vuurvaste schotel. Voeg het stoofvlees en de kaas toe en plaats 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Werk af met de jalapeño’s, koriander en gemarineerde ui. Serveer direct en ja, nog wat verse mayonaise mag ook 🙂

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.