Creamy Tahin Espresso

Favorieten

5min

Easy

Soms heb je gewoon zin in een koffiemomentje dat nét dat tikkeltje anders is. Deze creamy tahin espresso is precies dat: romig, zacht, licht nootachtig en met een subtiele toets honing. Het is een klein genietmomentje dat je in minder dan 5 minuten maakt. Ideaal om je dag goed te starten of als een cozy pauze tussendoor. De smaak van sesam en koffie is zo een perfecte match!

Soms heb je gewoon zin in een koffiemomentje dat nét dat tikkeltje anders is. Deze creamy tahin espresso is precies dat: romig, zacht, licht nootachtig en met een subtiele toets honing. Het is een kle ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 1P

1 espresso
1 koffielepel romige witte of volkoren tahinpasta
1 theelepeltje honing (optioneel, naar smaak)

1 espresso
1 koffielepel romige witte of volkoren tahinpasta
1 theelepeltje honing (optioneel, naar smaak)

Leaf
Make it veggie!

Dit recept is vegetarisch. Voor een vegan versie laat je de honing weg of vervang je die door agavesiroop of maple syrup.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de tahin in een koffiekopje. Voeg er eventueel honing aan toe.

Meng de tahin en honing goed door elkaar tot een gladde massa.

Zet een verse espresso.

Schenk de espresso al roerend bij de tahin en blijf roeren tot er een romige, egale koffie ontstaat.

Serveer meteen en geniet.

Tips

Gebruik een goede, romige tahin (liefst van 100% sesamzaad). - Geen honingliefhebber? Laat weg of vervang door agavesiroop of maplesyrup. - Voor een luxueuze versie: voeg warme melk (plantaardig kan ook) toe en maak er een tahin latte van.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.