Klop de slagroom half op tot lobbig, bewaar in koelkast. Klop de mascarpone los in een grote kom tot hij mooi glad is. Scheid de eieren en klop de dooier op met fijne suiker schuimig en roer onder de mascarpone, meng daaronder de room en als laatste klop je het eiwit op met snuif zout, meng het er voorzichtig onder.
Verkruimel 16 speculoos koekjes en verdeel in elk glas 2 el ervan, besprenkel met 2 el koffie en verdeel de helft van de mascarpone crème met een spuitzak in de glaasjes. Kan ook met lepel, maak den eerst mooi effen alvorens de andere helft van de speculoos en koffie er over te verdelen en dan de rest van de crème. Dek af en zet ze min 4 uur in de koelkast.
Om af te werken zeef je er een goede laag cacaopoeder op en werk af met koekjes in de helft gebroken, serveer!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.