Echte tomatensaus voor op alles

Favorieten

1u15

Easy

Deze saus ga je geregeld terugvinden in dit boek. Het is een geweldige basis om steeds bij de hand te hebben.

Deze saus ga je geregeld terugvinden in dit boek. Het is een geweldige basis om steeds bij de hand te hebben.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 3 potten van 1 liter

1 grote ui
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5 eetlepels olijfolie
1200 g kerstomaatjes datterini (kleine, ovale tomaatjes)
1700 g San Marzano tomaten
4 gedroogde piri-piri-pepertjes (of chilivlokken)
500 ml water

1 grote ui
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5 eetlepels olijfolie
1200 g kerstomaatjes datterini (kleine, ovale tomaatjes)
1700 g San Marzano tomaten
4 gedroogde piri-piri-pepertjes (of chilivlokken)
500 ml water

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stoof de fijngesneden ui en knoflook goed aan in olijfolie.

Voeg de kerstomaatjes toe en zet er het deksel 2 minuten op.

Doe ondertussen in twee à drie keer de gesneden tomaten in een hoge maatbeker, met telkens een scheut water. Mix glad en voeg toe aan het kerstomaatjesmengsel.

Kruid met zout en piri-piri-pepertjes (of chilivlokken) en laat 1 uur sudderen.

Giet in potten en sluit nog heet af.

Tips

Je mag deze saus echt naar je hand zetten. Kruid bijvoorbeeld extra met oregano of basilicum. De saus kun je minstens een week in de koelkast bewaren, of vries hem in. Zo heb je altijd een heerlijke basis bij de hand om snel iets te maken.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.