Masseer de kippenbillen in met 1 kl zonnebloemolie en kruid met peper en zout.
Leg op het onderste schaaltje naast elkaar.
Schil de aubergine, laat het steeltje eraan en snij doormidden, kruid met peper en zout, smeer in met miso aan de snijkant, leg ze op de bovenste rooster.
Gaar 2 u op 110° op het slow cooking programma in de Air Cooker.
Recupereer de jus van de kippenbillen in een hoge beker, leg ze in een schaal, voeg 1 el limoensap toe, de teentjes look die mee gegaard zijn en kruid met peper en zout, meng dit onder het ontbeende kippenbillen vlees en hou warm (beenderen en kraakbeen doe je dus weg).
Haal voorzichtig de zaadlijsten uit de zacht gegaarde aubergines, hou ze warm.
Snij de broccoli in roosjes en gaar ze op het broccoli programma.
Mix alles voor de dressing fijn met staafmixer.
Dresseer de mengeling met kip in de vorm van een worst, zodat je de halve aubergine er kan opleggen en je de kip zo goed als niet meer ziet.
Bedek de kip met de saus, zodat je een groene aubergine krijgt en werk af met de broccoli en blaadjes koriander en een paar druppeltjes olie.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.