Varkenswangetjes met bruin bier, worteltjes, erwten en kroketjes

Favorieten

1u + 2u garen

Next Level

Ontdek dit heerlijke recept voor gestoofde varkenswangetjes in bruin bier met worteltjes, erwten en kroketjes.

Ontdek dit heerlijke recept voor gestoofde varkenswangetjes in bruin bier met worteltjes, erwten en kroketjes.
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

8 varkenswangetjes
1 goede klont boter
1 grote rode ui, fijngesneden
2 Jonagold appels, geschild en fijngehakt
Tijm en laurierblaadjes
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 kruidnagel, geplet met vijzel
1 eetlepel mosterd
Balsamico crème
2 flesjes bruin bier

Voor de groenten:
1 bos jonge wortels, schoongemaakt en in dunne schijfjes gesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 klont boter
300g erwtjes, vers of uit de diepvries
1 bot peterselie, fijngehakt
Peper en zout

Bijgerecht:
16-tal stuks aardappelkroketten
Verse mayonaise

8 varkenswangetjes
1 goede klont boter
1 grote rode ui, fijngesneden
2 Jonagold appels, geschild en fijngehakt
Tijm en laurierblaadjes
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 kruidnagel, geplet met vijzel
1 eetlepel mosterd
Balsamico crème
2 flesjes bruin bier

Voor de groenten:
1 bos jonge wortels, schoongemaakt en in dunne schijfjes gesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 klont boter
300g erwtjes, vers of uit de diepvries
1 bot peterselie, fijngehakt
Peper en zout

Bijgerecht:
16-tal stuks aardappelkroketten
Verse mayonaise

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bereid de varkenswangetjes voor door eventuele vliesjes te verwijderen. Kruid ze met peper en zout.

Bak de wangetjes in boter tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

In dezelfde pan, stoof de ui en appel aan. Voeg de geplette kruidnagel, balsamico crème, tomatenconcentraat en mosterd toe. Blus met bruin bier en roer goed door.

Leg de varkenswangetjes terug in de pan, voeg tijm en laurier toe en zorg dat de wangen onder de saus staan. Dek af en plaats in de oven voor 2 uur.

Voor de groenten: kook de wortelschijfjes 5 minuten in gezouten water, giet af. Stoof de sjalot in boter, voeg wortels en erwten toe met een scheutje water en laat 5 minuten stoven. Werk af met peterselie.

Controleer of de wangetjes gaar zijn. Bak ondertussen de kroketten.

Serveer de varkenswangetjes met de groenten, kroketten en een flinke lepel verse mayonaise.

Tips

Voor een gladde saus, haal de wangetjes uit de saus en mix deze even door. Serveer met een frisse salade voor een gebalanceerde maaltijd.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.