Supersimpel en toch ziet het er indrukwekkend uit. Je hebt heel veel zout nodig om dit gerecht te maken, maar geen zorgen: het dient enkel om de vis vochtig te houden in een korst en om de stevige textuur te bewaren. Het zout dringt dus niet in de vis.
Maak de vis schoon. Laat de kop, de staart, de schubben en het vel eraan.
Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
Kneed het zeezout met het eiwit tot elk korreltje zout ‘blinkt’ van het eiwit. Zorg ervoor dat het geen pap wordt!
Leg de vis in een grote ovenschaal en wrijf het zoutmengsel mooi egaal over de vis. Volg de natuurlijke lijn van de vis en laat kop en staart vrij.
Snij de citroen en de limoen in partjes en verdeel ze rond de vis.
Plaats de schaal twintig minuten in de warme oven.
Laat vijf minuten rusten. Hak dan de zoutkorst open en serveer.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.