Vleesbrood met appel, pens en spek
1u
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout
Je winkelwagen is leeg
1u
•Easy
Vleesbrood van gehakt met witte pens, spek en stukjes appel erin. Een zalig familiegerecht om op tafel te zetten, iedereen blij!
800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout
800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout
Doe het gehakt in een kom met peper en zout, fijngesneden ui, paneermeel en eitje en meng alles al eens goed onder elkaar. Snij het klokhuis uit de appel en snij hem in blokjes, meng nog eens goed in het gehakt, verdeel alles in 2 porties.
Vet een ovenschaal in en leg het eerste deel in platte ovale vorm, de grootte van de witte pens, snij het velletje van de witte pens en leg die erop. Leg daarop het andere deel gehakt en druk rondom rond goed aan. Leg kruislings 4 sneetjes spek over het gehakt en dan de andere rondom rond op de bodem. Maak vast met een touwtje.
Bak 45 min in voorverwarmde oven van 185°. Serveer met je favoriete side dishes: witloofsalade, aardappel gratin, appelmoes of aardappelpuree.
Je kan de witte pens ook vervangen door grijze of zwarte pens. De appeltjes kan je vervangen door peer of rozijnen.
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!