Doe het gehakt in een kom met peper en zout, fijngesneden ui, paneermeel en eitje en meng alles al eens goed onder elkaar. Snij het klokhuis uit de appel en snij hem in blokjes, meng nog eens goed in het gehakt, verdeel alles in 2 porties.
Vet een ovenschaal in en leg het eerste deel in platte ovale vorm, de grootte van de witte pens, snij het velletje van de witte pens en leg die erop. Leg daarop het andere deel gehakt en druk rondom rond goed aan. Leg kruislings 4 sneetjes spek over het gehakt en dan de andere rondom rond op de bodem. Maak vast met een touwtje.
Bak 45 min in voorverwarmde oven van 185°. Serveer met je favoriete side dishes: witloofsalade, aardappel gratin, appelmoes of aardappelpuree.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.