Wasabimayonaise

Favorieten

15min

Een pittige, Japanse mosterdsaus die je went op een next level: ideaal bij rauwe vis, tempura, pokébowl of gewoon op een sandwich. Deze wasabimayonaise combineert romige textuur met een frisse limoen‑toets.

Een pittige, Japanse mosterdsaus die je went op een next level: ideaal bij rauwe vis, tempura, pokébowl of gewoon op een sandwich. Deze wasabimayonaise combineert romige textuur met een frisse limoen‑ ...
Meer lezen

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

1 ei
200 ml arachideolie
1 el Wasabi poeder of pasta
Sap van 1 limoen
Snuif zout

1 ei
200 ml arachideolie
1 el Wasabi poeder of pasta
Sap van 1 limoen
Snuif zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Wasabimayonaise maken
Doe het ei, de arachide‑olie, wasabi, limoensap en een snuf zout in een hoge maatbeker of kom.

Emulgeren
Gebruik een staafmixer vanaf de bodem van de beker en trek die langzaam omhoog terwijl je mixt tot je een gladde, romige saus krijgt. Je kunt ook een klopper gebruiken en de ingrediënten opkloppen tot een stevige mayonaise ontstaat.

Op smaak brengen
Proef de mayonaise en voeg extra wasabi of zout toe naar eigen smaak zodat hij precies genoeg pit heeft.

Koelen
Giet de wasabimayonaise in een potje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Tips

  • Gebruik een hoge maatbeker bij een staafmixer om spatten te vermijden en een mooie emulsie te krijgen.
  • Laat de olie langzaam inlopen tijdens het mixen voor een stabiele binding.
  • Pas de hoeveelheid wasabi aan volgens hoe “pittig” je zijn wil: start met minder en proef.
  • Gebruik verse limoen voor een frissere toets dan uit een fles.
  • Roer voor elk gebruik even door, want de saus kan licht scheiden na het bewaren.
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.